Ontdek Chili

Als bestemming voor een lange vakantie of backpack reis wordt Chili steeds populairder. Het land in Zuid-Amerika heeft dan ook veel te bieden. De natuur is er prachtig en er zijn veel nationale parken die dit beschermen. Omdat het land heel lang en dun is verandert het landschap vaak. Maar ook qua cultuur is er veel te ontdekken, de Chilenen vinden hun culturele tradities namelijk erg belangrijk. Ook de Chileense steden zijn interessant, je ziet er vaak de Spaanse invloed goed in terug. De Chilenen zijn erg vriendelijk en Chili wordt dan ook als een redelijk veilig land gezien om op vakantie te gaan. Dit zijn mijn reistips voor een bezoek aan Chili.

Bezienswaardigheden in Chili – Steden

Santiago

bezienswaardigheden chili

Santiago is de hoofdstad van Chili en de stad heeft rond de vier miljoen inwoners.  Het centrum van de stad kan je makkelijk ter voet verkennen. Santiago is een stad met veel historische gebouwen maar ook met een groot aantal moderne wolkenkrabbers. Het is een levendige stad waar je goed kunt eten en met een bruisend uitgaansleven. Tijdens een vakantie in Chili is het leuk om twee of drie dagen in Santiago te verblijven. Rondom de stad is er ook veel te doen, ga een dagje naar het strand of bezoek een van de omliggende wijnboerderijen.

Rancagua

Deze kustplaats op slechts een uur rijden van Santiago heeft veel oude koloniale gebouwen waardoor je het gevoel hebt in Europa te zijn. Rondom Rancagua liggen veel wijngaarden en de stad is daarom een goede uitvalsbasis voor als je Chileense wijngaarden wilt bezoeken.

Dit zijn een paar van de top accommodatie opties in Rancagua:

Valparaiso

Chili bezienswaardigheden

Deze kleurrijke stad ligt vlak naast de zee en staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. De havenstad ligt in een baai en is omgeven door groene heuvels met op de achtergrond het Andes-gebergte. Je verdwaalt makkelijk in de stad vol met smalle straatjes, maar zo zal je alleen maar mooie plekjes ontdekken. In de stad hangt een alternatieve bohemien sfeer en ‘s avonds is er genoeg te doen want Valparaiso staat bekend om een druk uitgaansleven. De mooiste wijk van de stad is Cerro Concepción met prachtige gekleurde Victoriaanse huizen.

Bezienswaardigheden in Chili – natuur

Torres del Paine

Bezienswaardigheden Chili

Dit natuurgebied ligt in Patagonië in het zuiden van Chili. Het heeft prachtige blauwe meren, hoge bergen en robuuste gletsjers. Het park is vernoemd naar drie indrukwekkende granieten torens die je in het park vindt waarvan de Grande Paine de hoogste is. Het dieren-en plantenleven is erg rijk in Torres el Paine. Zo leven er verschillende lama’s, de grote Andescondor en allerlei andere vogels. Er is ook onwijs veel de doen in Torres del Paine. Je kunt er dagenlang hiken maar ook kajakken of paardrijden.

Tip: reserveer van tevoren een camping of een hotel.

Isla Magdalena

Isla Magdalena

Dit is de Chileense versie van “het einde van de wereld”. Op dit onbewoonde eiland helemaal in het zuiden van Chili nesten wel honderdduizenden pinguïns. Het eiland zelf is al heel mooi om te zien, maar de pinguïns maken het een plek die je niet mag missen. Het is zeker een bijzondere ervaring om alle pinguïns hier te zien. Als je gelukt hebt dan spot je dolfijnen onderweg naar het eiland. Isla Magdalena is een van de meest bijzondere bezienswaardigheden van Chili.

Het merengebied

Chili's merengebied

Het merengebied wordt ook wel het Zwitserland van Zuid-Amerika genoemd. Het is een mooi rustig gebied met uiteraard, veel meren. In de steden in dit gebied zie je goed de Duitse kolonisatie terug in de architectuur, waardoor het nog meer op Zwitserland lijkt. Je kunt het merengebied het beste met een gehuurde auto ontdekken.

Atacama woestijn

Bezienswaardigheden Chili

Deze woestijn lig in het noorden van Chili. Het is de droogste plek op aarde en een grote uitgestrekte vlakte. Op sommige plekken in de woestijn heeft het al eeuwen niet geregend. Je kunt het dorpje San Pedro de Atacama bezoeken dat in het midden van de woestijn ligt.  In de woestijn kan je wandelingen maken of je kunt sandboarden van een van de duinen!

Reageren