Ontdek Boedapest in een weekend

Parliament_Building_Budapest_HungaryÉén van mijn favoriete Europese bestemmingen van de afgelopen jaren is de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Ik ben er een paar jaar geleden voor het eerst in de zomer geweest en de stad heeft letterlijk mijn hart gestolen. Het was zoveel anders dan ik ervan had verwacht! De historische binnenstad is prachtig: ouderwetse gebouwen, lange lanen en bijzondere mensen. Lees verder wat je in een weekend Boedapest allemaal kunt doen.

Ontdek de stad

Boedapest is niet per se een winkelstad. Hoewel het centrum genoeg grote bekende winkels telt, is de Hongaarse stad echt een plek waar je naar toe moet gaan om een nieuwe cultuur te ontdekken. Loop vanuit het centrum bijvoorbeeld richting de Donau en steek de rivier over via één van de mooie hangbruggen. Vanaf de overkant, vanaf Buda, zie je het parlementsgebouw in volle glorie. Aan deze kant kun je tevens met een liftje de heuvel op om het Koninklijk Paleis en het uitzicht over de stad te bekijken.

Kom tot rust

Ook biedt Boedapest genoeg plekken aan om even goed tot rust te komen. Neem tussendoor een lekkere koffie in een van de Kaffeehaz’ die de stad rijk is en geniet ’s avonds van een echt Hongaars culinair hoogstandje. Om echt bij te komen van een middag lopen, is het aan te raden om naar één van de thermale badhuizen te gaan. Mijn favoriet is Schezeny, tevens het meest toeristische badhuis maar ook echt de mooiste. Je waant je als een koningin in het water van het buitenbad tussen de Romeinse gebouwen. Binnen zijn er verschillende warme, koude en zwavelbaden te vinden waar je ultiem kunt ontspannen na een dagje wandelen. Boedapest heeft nog zoveel meer te bieden: absoluut aan te raden wanneer je op zoek bent naar een bruisende en historische citytrip.

Reageren