Ontdek bijzonder Jakarta

Wanneer je gaat backpacken of gaat reizen door Indonesië is er een grote kans dat je of aankomt in Jakarta, of dat je tijdens je reis langs deze grote stad heen komt, of dat je weer vertrekt vanuit Jakarta. Als je dan toch in de buurt bent, kun je net zo goed een kijkje nemen. Ik deed dat, en hoewel veel mensen zeggen dat Jakarta een chaotische, vieze stad is, ben ik blij dat ik ook dit plekje van Indonesië heb ontdekt.

Bruisende stad

Natuurlijk is Jakarta geen Bali. Als je echter toch al op alle mooie plekjes van Indonesië geweest bent, is het toch ook wel even leuk om de hoofdstad te bezoeken? Verwacht geen schone stad met mooie tempels, maar een drukke, levendige stad waar op elk moment van de dag wel wat te doen is. Wil je ergens naar toe? Kijk dan of het lopend kan, want het verkeer is één grote chaos. Dikke kans dat je lang in de file staat! Ik vond het zelf vooral heel grappig om alle mensen zo chagrijnig te zien in het verkeerd. Schrik niet van het aantal keren dat er getoeterd wordt. In Nederland zouden ze allang tientallen bekeuringen hebben gekregen hiervoor.

Van winkelcentra tot drukke bars

Hoewel de stad overdag niet heel benoemenswaardig is, is het nachtleven dat wel! Het begint al langzaamaan in de avond in een van de vele populaire winkelcentra. Hier vind je veel jongeren die overdag shoppen en ’s avonds gaan hangen in één van de restaurants of barretjes die de winkelcentra rijk zijn. Wanneer de avond valt zul je je ogen uitkijken in het bruisende nachtleven van Jakarta. De meest hippe dj’s draaien in de vetste clubs. Alleen daarom is Jakarta al leuk voor een aangename afwisseling tijdens je trip.

Reageren