Ontdek al motor-rijdend het super fraaie Pan Germania

Motorroutes, als fervent en fanatiek motorrijder kan je uiteraard niet wachten om een nieuwe waanzinnige route te ‘testen’. Ben jij daar ook één van? Dan zit je hier zeker goed, want in deze blog vertellen we over een vierdelige route die –zonder twijfel- de moeite waard is om minstens één keer gereden te hebben. Je voelt hem misschien al aankomen, waar kan dat nou beter als in Duitsland?! Natuurlijk wil je van tevoren wel even weten wat je ongeveer kunt verwachten. Dat heeft Ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl voor je uitgezocht!

De Pan Germania, of ook wel de Deutsche Motorradstrasse genoemd -misschien heb je er weleens van gehoord- een mieters mooie en met zijn 10.000 km, ook een mega lange route. Mits je ‘m helemaal wilt uitrijden, moet je hiervoor dus even wat tijd uittrekken. Maar -oh en of het loont – want wat is dit een verdraaid machtige route!

Als je van plan bent om de gehele vierdelige route te rijden, kom je dus –zoals beschreven- langs vier routes. Dit zijn namelijk; de Noordelijke route, Oostelijke route, Zuidelijke route en Westelijke route. Naast deze vier is er ook nog een Speciale motorroute.

De Noordelijke route

Een gebied dat weleens vergeten wordt bij motorrijders, wat erg zonde is! Met deze route rijd je namelijk langs de mooie kustlijn van Duitsland. Tevens ligt het eilandje Fehmarn op de route. Via een brug bereik je deze plaats en een prachtige rondrit is hier een feit!

Noordelijke rout pan germania

De Oostelijke route

Is er één die cultuur ademt, want de culturele stad Dresden ligt op je weg en is zeker een bezoekje waard. Tevens voert deze route je langs schilderachtige pittoreske plaatsjes. En last but not least; een weg met maar liefst 36 haarspeldbochten -yep 36 haarspeldbochten- als daar je hart van enthousiasme niet sneller van gaat kloppen! Je vindt deze in het in het Harzgebied.

Oostelijke route pan germania

De Zuidelijke route

Rijden door hoge bergen en langs rotsen, ben jij ook zo’n avonturier? Dan is deze route er één voor jou. Deze gaat langs het vrij bekende Zwarte Woud. Nog even een tipje van de sluier; rijd van Freiburg naar Schauinsland bij deze route, een -voor veel motorrijders nog onbekend- voormalig stratencircuit vind je hier. Dat maakt het extra leuk toch?! O ja, niet onbelangrijk; in het weekend hoef je je hier niet aan te wagen, want dan is deze weg afgesloten voor motoren. Plan deze dus het liefst op een doordeweekse dag.

zwarte woud zuidelijke motor route pan germania

De Westelijke route

Bruisende steden, wondermooie natuurgebieden en schilderachtige wijngebieden tref je bij de westelijke route. Een voortreffelijk uitzicht is gegarandeerd. Je rijd bij deze route door de Eifel en tevens rijd je langs de Moezel. Tipje; via de website van Landgasthof Grevenstein vind je een mooie bochtenroute bij Grevenstein.

Westelijke rout pan germania duitsland moezel

Aangekomen bij de Speciale motorroute

De naam zegt ’t al; -speciaal- namelijk helemaal speciaal aangepast aan de beleving van motorrijders. Supertof, want, je kan je reis helemaal naar je eigen wens invullen. Mogelijkheden zat met deze route. Zo is er een mogelijkheid om een tussenstop te maken op speciale ontmoetingsplaatsen, of om te overnachten in mooie motorhotels. Maar ook is het een mogelijkheid om naar verscheidene motormusea te gaan tijdens je route. Je leest het, een route met potentie. Je vindt hier een makkelijke en printbare routekaart tot in detail uitgewerkt.

De Pan Germania, een baas-route op en top. Echter, realiseer je van tevoren goed dat 10.000 kilometer niet niks is. Bereid je dus goed voor! Een tweetal dingen om in je achterhoofd te houden;

-een reflecterend vest is verplicht in Duitsland, vergeet deze dus zeker niet!
-In Duitsland mag je bij een file NIET tussen twee rijstroken door rijden. Houd hier dus goed rekening mee.

Maar vooral -vergeet vooral niet- heel, heel veel te genieten! Veel rijplezier en veel veilige kilometers toegewenst!

Reageren