Onbekende fietsroutes in Nederland die je niet mag missen

Als je van fietsen houdt dan zit je goed in Nederland. Ons land heeft misschien wel het best verzorgde fietsnetwerk van de wereld en daar wordt dan ook volop gebruik van gemaakt. Zeker als het weer wat beter is, kun je fantastisch fietsen in ons land. Door de kleine hoogteverschillen is het bovendien een erg ontspannen bezigheid waarbij je bovendien lekker in beweging blijft. Daarom worden hieronder een aantal fietsroutes beschreven die relatief onbekend zijn. Desondanks zijn dit prachtige routes die zeker de moeite waard zijn.

Ontdek het prachtige landschap van Twente

In Twente liggen talloze mooie dorpjes en met deze fietsroute bezoek je hier een heel aantal van. Twente is een mooie combinatie van kleine dorpjes en middelgrote steden die omringd zijn door een landschap met weilanden en natuur, ideaal om doorheen te fietsen dus.

In Twente bevinden zich meerdere fietsroutes. Wist-je-dat er veel mensen in de zomervakantie op fietsvakantie naar Twente gaan? Kies voor een van de vele fietsroutes langs de authentieke dorpjes. Hier zie je een overzicht met alle routes.

Heerlijk fietsen tussen Roosendaal en Breda

Het oosten van Brabant staat bekend om de mooie natuurgebieden met fantastische fietsroutes. Minder bekend is het natuurgebied dat tussen Breda en Roosendaal ligt. Maar ook hier kunnen fantastische tochten op de fiets gemaakt worden. Het is een erg gevarieerd landschap met beekjes, bos en weilanden. Fietsers worden daarnaast onderweg getrakteerd op een aantal oude molens en de mooie abdij Maria Toevlucht. Bierliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen, het trappistenbier Zundert wordt hier namelijk gebrouwen.

De route is in totaal 46 kilometer lang en loopt met name door en rond Rijsbergen. Fietsers worden langs de mooiste plekjes geleid en door het gevarieerde landschap is het puur genieten. Het beboste gebied zorgt voor verkoeling in de zomer en de bezienswaardigheden bieden een mooie afwisseling.

Ontdek de omgeving van Sneek

Sneek is natuurlijk vooral bekend om het zeilen en andere activiteiten op het water. Het uitgestrekte landschap met de vele meren is echter ook een prachtige achtergrond voor een mooie fietstocht. Het dorp zelf is ook al behoorlijk oud en is zeker een bezoekje waard. Deze fietstocht combineert deze twee en leidt fietsers door het prachtige Friese landschap. Deze route is 48 kilometer lang en heeft behoorlijk wat afwisseling. Friesland kent veel weilanden en uiteraard en in combinatie met het water is dat een fantastische omgeving voor een fietstocht.

sneek

Fietsen langs de kust in Noord-Holland

Nederland staat bekend om het vele water en de vele fietsers. Deze twee kunnen natuurlijk prachtig gecombineerd worden in de vorm van een fietstocht langs de kustlijn. De route begint en eindigt in Beverwijk en loopt dwars door de duinen. Deze vormen een natuurlijk barricade tegen het water maar verzorgen ook een prachtige achtergrond voor een energieke fietstocht.

Deze tocht is met 31 kilometer iets korter dan de anderen maar omdat je door de duinen fiets moet er af en toe geklommen worden. Als er erg veel wind staat kan het voor sommige mensen lastig zijn om deze route af te leggen. Op een winderige dag is dit een route voor mensen die op zoek zijn naar een uitdaging. Vanuit Beverwijk loopt de route langs Heemskerk en komen fietsers door Wijk aan Zee. Dit is een prachtig kustdorp waar afgestapt kan worden om te genieten van de zee.

Een fietsroute afleggen met je kids

Wil je samen met je kinderen houd dan goed rekening met de lengte van de route. Zorg ook voor leuke bezienswaardigheden tijdens het fietsen of doe leuke spelletjes tijdens de tussenstops. Een fiets met zijwieltjes is ideaal voor een fietstocht. Bij jonge kinderen is het ook leuk om een wandeling te maken en dat je kind bijvoorbeeld fietst. Tip: wat ook erg populair is op dit moment zijn hoverboards, zie bijvoorbeeld Fietsenopfietsen.nl. Met een volledig opgeladen hoverboard leg je al snel 10+ km af. Ook erg leuk dus om mee te nemen tijdens een wandeling.

 

Reageren