Om deze redenen is IJsland een geweldige vakantie bestemming

IJsland is een super toffe vakantiebestemming. Vooral in de zomer is dit land een fijne plek om vakantie te vieren omdat het er dan tot laat licht blijft en de temperaturen aangenaam zijn. Natuurliefhebbers zullen het hier geweldig vinden want de natuur van IJsland daadwerkelijk prachtig. Vaak heb je het gevoel alsof je op een andere planeet bent. Het land staat bekend om geisers, watervallen en heetwaterbronnen. Maar IJsland heeft nog veel meer mooi’s te bieden. Dit zijn de redenen waarom IJsland een geweldige vakantiebestemming is.

1. Geisers

IJsland is een van de weinige landen waar je geisers kunt zien. De meest bekende geiser is de Geysir, waar ook de naam “geiser” vandaan komt. De geisers zijn vanuit Reyjkavik met de auto of met een tour te bereiken.

Ontdek de Geysir en andere indrukwekkende bezienswaardigheden op de Gouden Cirkel route met deze activiteiten:

2. Walvis spotten

Walvissen spoten is een geweldige ervaring. Er leven verschillende walvissoorten in de oceaan rondom IJsland zoals orka’s, blauwe vinvissen en bultruggen. In het noorden van IJsland ligt Husavík. Vanuit dit dorp vertrekken erg veel walvistours. Maar ook vanuit Reykjavik vertrekken verschillende tours. Kleed je wel warm aan want het het kan flink koud zijn op het water.

Dit zijn een paar van de top walvistours in IJsland:

3. Reykjavik

Iceland bezoeken

Dit is de hoofdstad van IJsland en meteen ook de meest noordelijke hoofdstad van de wereld. Het is een gezellige stad met een meer dorps gevoel. Met hippe winkeltjes, interessante musea en een bruisend nachtleven.Nog een pluspunt: in tegenstelling tot in veel andere hoofdsteden zijn de mensen hier heel vriendelijk.


4. Heetwaterbronnen

Er zijn veel warmwaterbronnen in IJsland en dit hoort ook bij de IJslandse cultuur. De meest bekende is de Blue Lagoon. Een ander goedkoper alternatief is Myvatn Nature Baths. Dit warmwaterbad is minder toeristisch en ligt wat verder landinwaarts.

Beleef de Blue Lagoon en andere warmwaterbronnen in IJsland met deze top-beoordeelde tours:

5. De bijzondere watervallen

Iceland bezoeken

IJsland is niet alleen omgeven door water maar ook op het eiland zelf is veel water te vinden, waaronder veel indrukwekkende watervallen. De meest beroemde watervallen zijn de indrukwekkende Gulfoss, Detifoss en Godafoss. Elke waterval in IJsland is weer totaal anders. Vaak moet je en stukje wandelen om een waterval te bereiken, maar dat is geen probleem in het mooie IJslandse landschap.

Ontdek de adembenemende watervallen van IJsland met deze wandeltochten:

6. Het Noorderlicht

Iceland bezoeken

De Aurora Borealis, het Noorderlicht kan je in IJsland zien. De beste periode om de kans te hebben om dit bijzondere fenomeen te zien is tussen eind september en mei. Dit is wel de donkerdere periode in IJsland maar je hebt als voordeel dat het er dan ook helemaal niet druk is.

7. De bergen

Er zijn een paar fantastische ruige bergen in IJsland. Ontdek ze al wandelend of ga er in de winter skiën. Vanaf de top van de bergen heb je gegarandeerd een prachtig uitzicht. De meest bijzondere bergen van IJsland vind je in de Landmannalaugar gebied. Hier zijn bergen met veel verschillende kleuren steen als roze, groen, geel, paars en zwart.

Ontdek de bergen van IJsland met deze top tours:

8. De Westfjorden

Nu is IJsland al een heel ongerept en ruig land, maar voor de IJslanders zelf zijn de Westfjorden dé plek als ze mooie natuur willen opzoeken. Jammer genoeg slaan veel toeristen dit gebied nog over. De Westfjorden bestaan uit verschillende grote fjorden met in totaal een oppervlakte van wel 9409km2. Hier vind je ook de beroemde Dynjandi waterval en veel bijzondere vogels. Isafjördur is het grootste dorp in dit gebied en daarom een goede uitvalsbasis om de Westfjorden te ontdekken.

Dit zijn de top accommodatie opties in Isafjördur:

9. Vogels spotten

IJsland is een land vol met bijzondere vogels. Zo zijn er al 1 miljoen papegaaiduikers die hier rondom de kust leven. Dit zijn kleine vogels met een clownachtige kop. Andere bijzondere vogels zijn de harlekijneend, de Jan van Gent en de giervalk. Je kunt zelf een auto huren om de juiste plekjes op te zoeken, of je kunt een vogeltour boeken.

10. De ruimte

Iceland bezoeken

Als je Reykjavik verlaat heb je in IJsland al snel de weg voor jezelf. Er wonen weinig mensen in dit land, daarom ben je vaak alleen en zijn er nog veel uitgestrekte wilde vlaktes. Als je even weg wilt van alle drukte dan kan je goed tot rust komen in IJsland.

Reageren