Noorwegen ontdekken

Noorwegen verkennen met de auto of camper

Voor een onvergetelijke reis-ervaring kun je uitstekend een trip boeken naar Noorwegen. Je kunt dit land het beste leren kennen door er een aantal weken te verblijven en er met de auto of camper door heen te trekken. Je kunt dan kennis maken met de ongerepte en ongetemde natuur van Noorwegen. Niet voor niets behoort Noorwegen tot een van de mooiste landen ter wereld. Het is het land van de fjorden en immens hoge bergen.

De middernachtzon ervaren

Noorwegen kun je het beste in de maanden mei tot en met augustus ontdekken. Wanneer je buiten deze periode op vakantie gaat naar Noorwegen, dan zul je rekening moeten houden met koude nachten en eventueel zelfs sneeuw. In de maanden mei tot en met augustus is de temperatuur in Noorwegen erg prettig en aangenaam. Je kunt de middernachtzon deze periode ervaren! Gedurende deze maanden komt de zon ’s nachts namelijk niet onder de horizon.

Walvissen spotten

Een ervaring die je zeker moet hebben mee gemaakt in Noorwegen, is het spotten van walvissen. In het noorden van het land heb je de mogelijkheid om door middel van een excursie potvissen en orca’s te bekijken. Het is een zeer indrukwekkende ervaring die jij je hele leven niet meer zult vergeten. Een excursie op zee duurt meestal 6 tot 8 uur.

Het Geirangerfjord

Het fjordenlandschap met Geirangerfjord is zeker aan te raden. Het fjordenlandschap van Noorwegen is zelfs opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Bij het Geirangerfjord kun je kennis maken met verschillende watervallen. Bij het Geiranger Fjordsenter kun je daarnaast voorstellingen en exposities bekijken over het leven van de mensen in het Geirangerfjord. Voor een onvergetelijke ervaring, boek je daarom een vakantie naar het land van de fjorden, bergen en walvissen!

Geirangerfjord
Het Geirangerfjord

Reageren