Nog altijd kiezen veel Nederlanders voor vakantie in eigen land

Heb jij de vakantie voor de komende zomermaanden al geboekt? Mocht dat het geval zijn, dan ben je zeker niet de enige. Uit een recent onderzoek van het NBTC, het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen, blijkt dat circa tachtig procent van de Nederlanders hun vakantiebestemming al vastgelegd heeft. Dat percentage ligt hoger dan een jaar eerder het geval was; toen wist zo’n zeventig procent wat de vakantiebestemming zou worden op dit moment. Opvallend is dat er ook dit jaar veel Nederlanders zijn die in eigen land blijven. Zij kiezen bijvoorbeeld voor een van de luxe vakantiehuizen in Zuid Limburg. Niet voor niets, want ook Nederland heeft je ontzettend veel te bieden! Overigens ligt het percentage vakantiegangers wat in eigen land blijft lager dan in 2021.

Luxe vakantiehuizen in trek bij de Nederlandse vakantieganger

Het mag voor veel vakantiegangers wel wat luxer dit jaar. De afgelopen jaren was een vakantie immers nauwelijks mogelijk door de geldende restricties. Het vakantiegeld wat deze periode gespaard werd, wordt nu gebruikt voor bijvoorbeeld een vakantiehuis met sauna en jacuzzi. Een fijn vooruitzicht! Groot voordeel van dergelijke luxe vakantiehuizen is onder meer, dat het er ook tijdens een zomers buitje fijn vertoeven is. Neem plaats in de jacuzzi of sauna en kom volledig tot rust. Door voor een verblijf op een vakantiepark of in een vakantiewoningen binnen Nederland te kiezen wordt veel geld bespaard op de benzinekosten. Niet alleen benzine is duurder geworden; ook vliegtickets zijn de afgelopen tijd in prijs toegenomen. Het maakt het huren van een luxe vakantievilla in het buitenland minder aantrekkelijk.

Luxe vakantiehuizen in trek bij de Nederlandse vakantieganger

Kans op slecht weer reden voor vakantie buiten Nederland

Met name dat risico op minder goed weer in de zomermaanden is voor veel Nederlandse gezinnen reden om voor een bestemming buiten Nederland te kiezen. Deze trend heeft zich het afgelopen jaar versterkt. Je herinnert je wellicht de weken waarin het zeer nat en relatief koud was in Nederland; het aantal zomerse dagen bleef in 2021 ver achter bij het gemiddelde uit de laatste decennia. Om niet weer in de kou te zitten komende zomermaanden, besluit een groot aantal gezinnen een camping in Spanje of bijvoorbeeld Frankrijk te boeken.

Nederland biedt tal van mooie plekken

Voor het vermaak hoef je niet naar dergelijke Zuid-Europese landen af te reizen. Ook Nederland heeft je veel te bieden. Een van de fijne eigenschappen van ons land is het feit, dat provincie Limburg een hele andere omgeving biedt dat bijvoorbeeld provincies als Groningen en Friesland. Of wat te denken van de Waddeneilanden? Het is er fijn vertoeven in de zomermaanden! Je kunt er prachtig wandelen en fietsen, genieten van de zon op het strand en ’s avonds neerstrijken op een van de terrassen in de diverse dorpen.

Reageren