New Orleans, een toffe stad in het zuiden van de USA

New Orleans ligt in het zuiden van Noord-Amerika. De stad is bij de meeste bekend van ons door de orkaan Katrina die de stad in 2005 heeft verwoest. Maar inmiddels is de stad weer opgebouwd en ook het toerisme bloeit weer op. New Orleans is een legendarische stad. Het is de geboortestad van de jazz en heeft een gezellige en relaxte sfeer. New Orleans wordt niet voor niets de “Big Easy” genoemd. De stad heeft een koloniaal verleden daarom zie je er veel Franse invloeden.

De bezienswaardigheden van New Orleans

French Quarter
Dit is de oude wijk van de stad met elegante koloniale gebouwen met Franse, Spaanse en Amerikaanse invloed. Je kunt hier heel duidelijk het koloniale verleden terugzien in de architectuur. De bekendste straat van de French Quarter is Bourbon Street. Dit is het wilde hart van het nachtleven waar elke avond live-optredens te zien zijn. Andere mooie straten om te zien zijn de Royal Street en de Jackson Square.

Lake Pontchartrain
Dit mooie meer ten noorden van New Orleans is een fijne plek om te relaxen. Zwem in het meer of zoek een goed plekje om te picknicken.

New Orleans

Garden District
Dit is een andere mooie wijk in New Orleans. Het is een elegante wijk met veel prachtige negentiende eeuwse villa’s. De beste manier om de wijk te ontdekken is door er doorheen te wandelen. Leuk om te weten: enkele beroemde Hollywoodsterren wonen hier, als Sandra Bullock en Nicolas Cage.

National World War II Museum
Dit is een museum voor iedereen die interesse heeft in de tweede wereldoorlog. In het museum leer je door film en interactieve tentoonstellingen meer over de Amerikaanse kant van de tweede wereldoorlog. Het is een groot museum waar je zo een middag kwijt bent.

New Orleans

New Orleans en Mardi Gras

Mardi Gras is het meest bekende festival van New Orleans. Het wordt gevierd in februari of maart en viert de laatste avond van het carnaval. Er zijn allerlei parades door de stad en hierna is het een groot feest. Het is gebruikelijk dat de feestgangers kettingen aan elkaar uitdelen in de kleuren paars, groen en geel.

Ben je in New Orleans op een andere tijd dan Mardi Gras? Neem dan een kijkje in het Blaine Kern’s Mardi Gras World. Dit is een museum geheel geweid aan Mardi Gras en de prachtige praalwagens die erbij horen.

Uit eten in New Orleans

Eten is belangrijk in het leven van de inwoners van New Orleans. Ze nemen hier de tijd voor een goede maaltijd. De mensen eten er ook later dan in andere delen van USA. Twee gerechten die je zeker moet proberen zijn de Gumbo ( een dikke soep) en de Jambalaya ( Een soort paella). De keuken van New Orleans is een bijzondere mix van de Spaanse, Franse, Afrikaanse en Cajun keuken. Dit zijn enkele café’s en restaurants die aan te raden zijn:

New Orleans

Cafe du Monde
Dit is het meest beroemde café van New Orleans. Als sinds 1862 serveren ze 24 uur per dag heerlijke beignets. Eet hem met een kopje koffie of thee.

Drago’s Seafood restaurant
Je mag New Orleans niet verlaten zonder dat je de heerlijke zeevruchten hebt geproefd. Dit restaurant noemt zichzelf het beste restaurant voor gegrilde oesters. En laat dat nou net een echt New Orleans’ gerecht zijn.

Galatoire’s
Dit restaurant in de French Quarter bestaat al 100 jaar. Het is een chique bedoeling waar er van je verwacht wordt dat je je netjes kleed. Dit is het restaurant voor als je een goede gumbo wilt proeven. De soep die ze hier serveren is vol met krab, garnaal, ei, selderij en okra. En ondanks de uitstraling van het restaurant vallen de prijzen erg mee!

Reageren