Tips voor natuurliefhebbers in Stockholm

Met de vele meren, prachtige tuinen en indrukwekkende natuurgebieden kunnen natuurliefhebbers hun hart ophalen in het groene Stockholm. Huur een fiets en ontdek deze bijzondere plekjes in de Zweedse hoofdstad.

Rosendals Trädgård

Deze plek is niet in één woord te omschrijven. Het is een tuincentrum, winkeltje, restaurant, pluktuin en parkje in één. Dit alles vind je op het eiland Djurgården.

In het restaurant vind bijzondere taartjes, broodjes en hapjes die met ingrediënten uit de tuin worden bereid. In Rosendals Trädgård kom je veel bloemen, planten en bomen tegen. Ook is er een pluktuin op het terrein aanwezig en kun je in de zomermaanden (tegen een vergoeding) bloemen plukken.

Adres: Rosendalsvägen 38, Stockholm.

Nackareservatet

Belangrijk is (vooral in de zomermaanden) om niet je zwemkleding te vergeten als je naar Stockholm gaat. In het Nackareservatet heb je namelijk meerdere meren waar je heerlijk kunt zwemmen.

In dit natuurgebied kun je fietsen, wandelen, zwemmen en genieten van de natuur. Zo ook op recreatieplek Hellasgården. Maar wat deze plek bijzonder maakt is dat er meerdere activiteiten te doen zijn, zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de sauna. En na de sauna plons je zo het Källtropssjön meer in! Maar je hebt meer meren in dit gebied, zo is er ook Söderbysjön waar je ook kunt zwemmen en enkele strandjes vindt.

Tijdens het fietsen door dit natuurgebied kun je trouwens gemakkelijk een ree of hert tegenkomen. De meeste dieren die je hier tegenkomt zijn veel minder schuw dan wij in Nederland gewend zijn. Houd je open ogen!

Bergianska Trädgården

Bergianska Trädgården is de botanische tuin van Stockholm en zeker het bezoeken waard. Er zijn twee kassen: een kleine en een grotere. In de kleine kas vind je reuzenwaterlelies (victoria amazonica), wat een heel bijzonder beeld geeft. In de grote kas vind je planten uit verschillende werelddelen. Deze kas is mooi ingedeeld en heeft ook een mediterraan deel, wat je niet vaak tegenkomt in een botanische tuin. Verder kun je door de aangelegde tuin in de buitenlucht een wandeling maken.

De toegang tot de tuin zelf is gratis. Wil je allebei de kassen bezoeken? Dan kost dit omgerekend ongeveer €10 p.p.

Adres: Gustafsborgsvägen 4, Stockholm.

Openbaar vervoer

Hoewel ik je aanraad om een fiets te huren en op deze manier de stad te ontdekken, kun je de meeste plekken ook met het openbaar vervoer bereiken. Een enkele reis waar je 75 minuten mee kan reizen kost omgerekend ongeveer €4,40 p.p. Met dit kaartje kun je gebruik maken van de metro, bus, tram en veerboten.

Reageren