Natuur- en hondenliefhebber? Dit zijn de mooiste natuurgebieden van Nederland om met je hond te wandelen

Heb jij een hond en ben je dol op de natuur? Dat is natuurlijk een perfecte combinatie. Het is namelijk ideaal om samen met je hond lekker door de natuur heen te lopen. Waarschijnlijk heb je veel natuurgebieden in de buurt al wel gezien. Dan kan het zeker geen kwaad om eens te kijken naar andere mooie natuurgebieden verderop, want Nederland heeft heel veel moois te bieden. Ben je benieuwd naar de mooiste natuurgebieden van Nederland om met je hond te wandelen? Lees dan maar snel verder, want wij brengen je in dit artikel op de hoogte!

Het Zandenbos

Als je op zoek bent naar een mooi natuurgebied om te wandelen met je hond, dan ben je bij het Zandenbos aan het juiste adres. Dit is een uitgestrekt bosgebied dat gelegen is in de Veluwe. In het Zandenbos kun je urenlang dwalen met jouw hond. Bovendien kun je er ook voor kiezen om gebruik te maken van een van de prachtige wandelroutes. Je zult hier dan ook niet snel verveeld raken, want het is een prachtig natuurgebied om te bewonderen. Nog een voordeel: in dit bosgebied mogen bij een aantal routes honden het hele jaar door los lopen. Het Zandenbos is eigenlijk te veel om in één keer te bewonderen, je kunt hier gemakkelijk een langere tijd doorbrengen. De Veluwe staat dan ook bekend om de mooie natuur dat het te bieden heeft. Het is daarom ook perfect voor een vakantie met je hond. Je kunt hier namelijk zeker meer dan één dag genieten van alle mooie natuur. Niet alleen leuk voor jou, maar ook zeker voor jouw hond!

Schiermonnikoog

Als je op zoek bent naar een mooi natuurgebied waar je heerlijk met je hond kunt wandelen, is ook het Waddeneiland Schiermonnikoog een aanrader. Het waddengebied is natuurlijk hoe dan ook een mooi stuk van ons land. Het Waddeneiland Schiermonnikoog staat bekend om het feit dat dit het meest hondsvriendelijke Waddeneiland is. Waarom dit zo is? Omdat honden hier op stranden en in de meeste bossen gewoon los mogen lopen. Dit is uiteraard ideaal voor een mooie wandeling met je hond. Het Waddeneiland is niet alleen hondsvriendelijk, maar ook nog eens prachtig om te bewonderen.

Nationaal Park Drents- Friese Wold

Nationaal Park Drents- Friese Wold

Als je een grote natuurliefhebber bent, heb je waarschijnlijk al wel eens eerder van het Drents-Friese Wold gehoord. Het is namelijk een van de grootste aaneengesloten bosgebieden van ons land. Je kunt hier heerlijk wandelen met je hond en tegelijkertijd genieten van de prachtige natuur. Je vindt hier namelijk niet alleen bos, maar ook vennen, heide, grasland en zandverstuivingen. Genoeg redenen dus om hier eens een bezoekje aan te brengen met jouw hond.

Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

Een mooi natuurgebied dat we niet mogen vergeten te benoemen is het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Dit bestaat namelijk uit een fantastisch afwisselend landschap waar je veel kan bewonderen. Van bossen tot stuifzanden en heidegebieden: alles is er te zien. Dit maakt het een perfecte locatie voor een toffe wandeling met jouw hond.

Strokenbos Harderwijk

Een natuurgebied waar je zeker met je hond naartoe kunt gaan, is het Strokenbos Harderwijk. Dit natuurgebied heeft een groot gebied waarbij je hond gewoon lekker los rond mag lopen. Hoe dan ook ben je in dit natuurgebied wel een tijdje zoet, want je kunt er een prachtige lange wandeling maken. Ideaal dus voor een dagje weg met jouw hond.

Nationaal Park Oosterschelde

Een van de grootste nationale parken van ons Land: de Oosterschelde. Dit natuurgebied is daarom zeker de moeite waard om eens te bezoeken met jouw hond. Je kunt hier heerlijk wandelen langs het water en tegelijkertijd genieten van de andere mooie dieren die je er tegenkomt. Denk hierbij maar aan vogels, deze kun je zeker spotten als je in de Oosterschelde bent!

Uiteraard heeft ons land nog veel meer mooie natuurgebieden die een bezoekje waard zijn met je hond. Een wandeling door een van bovenstaande natuurgebieden belooft in ieder geval al veel goeds. Zeker als jij een natuur- en hondenliefhebber bent, is een bezoek aan een van deze natuurgebieden de moeite waard. Want zeg nou zelf, hoe mooi is het om zelf van de natuur te genieten, wetende dat jouw hond dat ook doet?

Reageren