Naar het strand? Dit neem je mee in je strand overlevingspakket!

Een tripje naar het strand heeft meestal best wat voeten in de aarde. Want je moet heel wat dingen meenemen (en sommige juist niet). Het strand is leuk, warm, gezellig, druk en daardoor een ook tikje onvoorspelbaar. Wat neem je mee in jouw strand overlevingspakket?

1. Liever geen geld en dure spullen

Geen telefoon op het strand

Als je gaat zwemmen, kun je niet alles meenemen. Het gebeurt zelden dat je parasol of je koelbox wordt gestolen. Maar een portemonnee of dure spullen als je nieuwste iPhone zijn wel heel kwetsbaar. Bovendien kun je iets ook gemakkelijk kwijtraken in het zand. En je smartphone kan flinke krassen krijgen door de zandkorrels! Daarom neem je liever een oude telefoon mee als je graag bereikbaar wilt zijn. Neem ook een oude portemonnee mee, met alleen een klein bedrag aan contant geld. Neem je wel je nieuwste en duurste spullen mee naar het strand? Bedenk dan een goede plek om alles netjes en zandvrij op te bergen. Bijvoorbeeld in een speciale hoes die je tussen je andere spullen kunt verstoppen.

2. Alles tegen de zon

Zonnebrand

Je strand overlevingspakket bevat sowieso heel wat artikelen tegen de zon. Dat is bijvoorbeeld je zonnebril, waardoor je op een coole manier je ogen beschermd. Verder is zonnelotion een verstandige keus. Op het strand kun je heel snel verbranden. Zeker als er een koel zeewindje staat, zodat je niet merkt hoe fel de zon eigenlijk is. Een shirt met lange mouwen is ook een goede keus, evenals een strandparasol. Zo bescherm je jezelf tegen de vervelende gevolgen van zonnebrand. Let op als je lenzen draagt en neem liever een gewone bril of zonnebril mee. Lenzen kunnen vies worden door te zwemmen en de bacteriën in de zee kunnen ontstekingen veroorzaken.

3. Eten en drinken

Eten en drinken op het strand

Je kunt als je naar het strand gaat vaak wel eten en drinken halen bij een strandtent. Nadeel is dat dat behoorlijk duur is! Meestal maken vooral toeristen hier gebruik van. ‘Vaste’ strandgangers nemen een koelbox met eten en drinken mee. Denk aan lekkere koekjes of chips en voldoende drinken. Je zult merken dat je wat extra energie nodig hebt als je enthousiast aan het zwemmen bent.

4. Leuk om te doen

Leuk om te doen op het strand

Je bent al een heel eind met je overlevingspakket. Wat je nu nog nodig hebt, is wat leuke dingen om te doen. Dat hangt vooral af van je eigen voorkeur. Het is vaak leuk om spullen mee te nemen om in de zee mee te spelen en te stoeien. Je kunt ook denken aan een beachballset of iets anders sportiefs. Of je neemt een tas met tijdschriften of een leuk boek mee. Check ook deze 13 leuke strandspelletjes die je kunt doen.

Als je naar het strand gaat, heb je vaak meer bij je dan je zou verwachten. Het is dan ook goed om van tevoren alvast te bedenken wat je nodig hebt. En ook wat je vooral beter thuis kunt laten! Het strand is een plek waar veel dieven hun slag slaan, dus let goed op met dure spullen. En dat geldt zeker niet alleen in het buitenland: ook op Nederlandse stranden raken veel mensen op deze manier hun kostbare spullen kwijt. Heb je zoveel bij je dat je het eigenlijk niet handig kunt tillen? Dan is een (opvouwbare) bolderkar ideaal om mee te nemen.

Dit is een samenwerking

Reageren