Must do: Zuid-Spanje ontdekken met een huurauto!

Als er een gebied is in Europa dat bij uitstek geschikt is om met een huurauto te verkennen dan is het wel Zuid-Spanje. Waarom? Er liggen een aantal prachtige plaatsen op maximaal een halve dag rijden van elkaar, het weer is er zo goed als altijd – ook in de winter – heerlijk zonnig. De combinatie van levendige steden, historische bergdorpjes en een prachtige kust, maken Andalusië uiterst geschikt voor een rondtrip met een huurauto. Daarnaast liggen er genoeg vliegvelden in de buurt om op te vliegen en je trip te beginnen. Voordat je een auto huurt, geven we je een paar tips waar je op kan letten en daarna presenteren we je 5 plaatsen in het gebied die je tijdens je trip niet mag missen.

Waar moet je op letten als een auto huurt in Spanje?

Het is verstandig om vooraf online een auto te boeken, bijvoorbeeld via de betrouwbare autoverhuur vergelijkingssite Easy Terra (klik hier om een auto te huren). Je bent op deze manier vaak veel goedkoper uit en komt op het vliegveld niet voor vervelende verrassingen te staan. Kies een auto die ruim genoeg is voor het aantal passagiers en hun bagage. Ga je bijvoorbeeld met z’n vieren op pad, kies dan eerder voor een huurauto van een categorie met wat meer ruimte – een kleine auto is dan al snel te krap. Let er daarnaast op of je een automaat of een handgeschakelde auto huurt en overweeg om een diesel te huren: hier ben je goedkoper mee uit als je lange afstanden rijdt.

5 plaatsen die je niet mag missen

1. Sevilla

Sevilla

Sevilla is een goed startpunt voor je trip, net als Alicante of Málaga. Maar de stad is veel meer dan alleen dat. De oude stad is een lust voor het oog. Met een rivier die door de stad loopt, een berg van waarvan je de hele stad overziet en prachtige pleinen, zoals Plaza de España, heeft deze stad van alles te bieden. Omdat de stad bomvol zit met prachtige bezienswaardigheden is het zeker de moeite waard om een paar nachten in deze stad te verblijven.

2. Ronda

Ronda

Ronda is een stadje in de bergen van Andalusië, bekend om zijn oude bouwwerken en (vele) adembenemende bruggen. De bruggen zijn er niet voor niets, de stad wordt namelijk door een diepe kloof in tweeën gespleten. Naast de prachtige architectuur geniet je in Ronda ook zeker van heerlijke terrasjes.

3. Málaga

Malaga

Málaga is een prachtig gelegen stad aan de zee. De sfeer van deze levendige stad moet je echt beleefd hebben. Geniet naast een dagje strand bijvoorbeeld van fort Alcazaba: een indrukwekkend bouwwerk met een fantastisch uitzicht over de stad. Of slenter gewoon lekker een dag door de stad en laat je verrassen door mooie pleinen, de bijzondere kathedraal of een van de romantische, smalle straatjes.

4. Cadiz

Cadiz

De volgende kustplaats die je niet mag missen als je met je huurauto rondreist is Cadiz. De stad ligt op een schiereiland, waardoor je aan alle kanten van de stad geniet van water. De lange boulevards in combinatie met het historische stadscentrum maken deze stad uniek.

5. Mijas

Mijas

Zeker niet de grootste plaats in dit rijtje, maar wel de moeite waard om te bekijken. Je moet om bij dit plaatsje te komen wel een ritje door de bergen maken, hou hier rekening mee als je een auto huurt, vergelijk het aanbod van huurauto’s bijvoorbeeld via EasyTerra en kies voor een auto met genoeg vermogen om bergop te komen. Het dorpje wordt ook wel het ‘witte dorp’ genoemd. En je merkt gelijk waarom: honderden klassieke witte huisjes kleuren het dorp helemaal ‘blanco’.

Reageren