Moving to… Bonaire!

Een paar maanden geleden wist ik nog niet dat ik nu op Bonaire zou wonen. En nu zit ik op dit heerlijke eiland in de zon te schrijven. Hoe is dat zo gekomen?

Afgelopen november was ik in Bonaire op vakantie. Ik was alleen op reis en had als doel om aan mijn schrijf skills te werken samen met schrijfcoach Christel Cosijn. Daar is het alleen niet bij gebleven. Ik vond het eiland heerlijk en ben ook veel met mijn persoonlijke ontwikkeling bezig geweest. Toen ik terug kwam in Nederland was alles anders. Ik ging de eerste dag weer naar mijn werk in de kinderopvang en ik dacht letterlijk “wat doe ik hier?”. Daarna is het heel snel gegaan. Ik kon er niet eens over nadenken, het ging als vanzelf. Ik nam ontslag, vond een woning op Bonaire en boekte een ticket.

Waar je een deur sluit gaat er weer een nieuwe deur open. Dat is de afgelopen maanden wel heel duidelijk geworden. Ik heb zoveel geluk met wat er allemaal op mijn pad komt. Een week na mijn ontslag kreeg ik een parttime nieuwe baan aangeboden als virtual assistant voor een Nederlands bedrijf wat ik op afstand kan uitvoeren. Ik rol van het een in het ander en er komen allemaal mooie kansen voorbij. De weken voordat ik vertrek krijg ik nog de kans om een maand mee te draaien in een nieuwe mixstore in Soest; Nest. Hoe leuk is het dat ik de mogelijkheid krijg om nog horeca/winkel ervaring op te doen voordat ik wegga!

Vanuit Nederland had ik een leuke studio gevonden om te wonen via de Facebook groep Bonaire house 4 rent. Een auto of scooter is hier wel echt aan te raden. Het openbaar vervoer is niet goed geregeld en fietsen is hier te warm en het gebrek aan fietspaden helpt ook niet mee. Voordat ik weg ging had ik dan ook al een huurauto geregeld en die werd netjes bij mij afgeleverd door Stage Auto Deal Bonaire.

De eerste dagen in Bonaire moet ik echt even mijn draai vinden. Ik had best wel moeite om hier nu te zijn, wat ik van te voren niet had verwacht. Dit was toch even anders dan een vakantie. Het idee van hier alleen zijn en een nieuw leven op te bouwen is toch best wel eng. Gelukkig heb ik mensen om me heen die dit proces ook hebben doorgemaakt en dus goed begrijpen. Het stelt gerust dat anderen dit gevoel herkennen, want ik ga best een beetje twijfelen of ik wel de goede keuze heb gemaakt.

Gelukkig gaat dit vervelende gevoel snel weg. Ik ga steeds meer m’n draai vinden, leer nieuwe mensen kennen en kan steeds meer genieten van het goede leven hier. Want wie wilt er nou niet elke dag wakker worden met de zon? Hier kan ik wel aan wennen 🙂 Tussen het werken door even in het zwembad springen om af te koelen en het strand is op 10 minuten afstand.

Binnen een paar dagen ontmoet ik iemand waarmee ik samen een bedrijfje opzet. Sommigen zullen ons voor gek verklaren dat we nadat we elkaar een uur kennen een samenwerking aangaan haha. Niet nadenken, maar doen! Samen zijn we Beachsocks – Bonaire gestart. We willen er niet alleen hier een succes van maken maar ook uitbreiden naar de andere Caribische Eilanden. Naast mijn werk als virtual assistant ga ik nu dus ook hier mee aan de slag, super leuk.

Een begin met wat dieptepunten maar ook zeker hoogtepunten. Ik kijk er naar uit om het eiland lekker verder te gaan ontdekken en om dan de mooiste plekjes natuurlijk ook met jullie te gaan delen!

Kom jij binnenkort naar Bonaire? Leuk als je het me laat weten! Het eiland is zo klein, dan komen we elkaar vast tegen 🙂

Ayo!??

Reageren