De mooiste wandelingen van Nieuw Zeeland

Nieuw Zeeland is een land met een betoverende natuur, je kunt het zo gek niet verzinnen of het is er. Van eeuwenoude bossen met palmbomen, varens en watervallen tot vulkanen, besneeuwde bergen en hagelwitte stranden. Door geheel Nieuw- Zeeland kan je dan ook de mooiste wandelpaden vinden zodat je de natuur zelf kunt ontdekken. Er is een groot aantal meerdaagse routes waarbij accommodatievoorzieningen en kampeerplekken goed zijn geregeld. Denk er wel aan om je vergunning en slaapplek op tijd te boeken als je een wandeling wilt gaan maken, want de meest populaire wandelingen zitten vaak al maanden van tevoren vol.

DOC, (Department of Conservaton) gaat over de vergunningen en beheert de parken en de accommodaties. Je kunt om hun website veel relevante informatie vinden. Dit zijn de mooiste wandelingen in Nieuw-Zeeland:

Wandelen nieuw zeeland

De Tangoriro Crossing
Bezoek Mt, Ngauruhoe, beter bekend als Mount Doom uit Lord of the Rings en een net zo’n grauw en rauw landschap in het vulkanische Nationale Park Tongariro. Dit park gelegen in het midden van het Noordereiland kan je in een dag bezoeken. De Tongariro Crossing is een intensieve wandeling van gemiddeld 7 uur. Je wandelt door het bijzondere landschap met vulkanen en geothermische meren. Je kunt er ook voor kiezen om het 3-daagse Tangoriro circuit te lopen.

De Abel Tasman Kusttrek
Denk gouden zandstranden, granieten kliffen en subtropisch regenwoud vlak naast een azuurblauwe zee. Dat is het plaatje van het Abel Tasman nationaal park, vernoemd naar de Nederlander Abel Tasman die in 1642 Nieuw-Zeeland ontdekte. Je kunt hier een wandeling van twee of vijf dagen maken waarbij je door steeds wisselend landschap zal komen. Tijdens de trek moet je rekening houden met het getij, omdat sommige plekken maar op bepaalde delen van de dag ondiep genoeg zijn om over te steken. Je kunt de trek ook gedeeltelijk per kano afleggen.

De Routeburn track
Deze meerdaagse trek loop door twee nationale parken, het Fiordland park en Mount Aspiring park. De trek loopt door de alpen van het Zuidereiland en onderweg heb je vanaf verschillende punten prachtig uitzicht op de bergen om je heen, vaak met sneeuw op de toppen. Je komt enkele meren tegen, turquoise rivieren en je loopt het meest door laag grasland of door oude bossen. Een magische ervaring.

Te Werahi
Deze wandeling van 16 kilometer bevindt zich in het meest Noordelijke puntje van Nieuw-Zeeland en kan je binnen vijf uur afleggen. Je loopt langs de indrukwekkende kust, door golvende duinen, groen boerenland en heerlijk geurend manukabos.

Wandelen nieuw zeeland

Te Araroa
Heb wel even de tijd? En kan een wandeling voor jou niet lang genoeg zijn? Dan is de Te Araroa track wellicht iets voor jou. Deze 3000 kilometer lange wandeling loopt van het noorden van het Noordereiland tot het Zuidelijkste stadje van het Zuidereiland. De verschillende landschappen die je onderweg zult zien zijn oneindig. De meeste mensen doen er iets meer dan een jaar over om deze wandeling te volbrengen.

Wandelen nieuw zeeland

Milford trek
Dit is niets voor niets de meest populaire trek van Nieuw-Zeeland, want deze trek brengt je door een prachtig sprookjesachtig landschap. Dit mistige deel van het land is vol met watervallen, meren en moerassen en heeft bijzondere bergen met prachtig uitzicht. Als je deze trek wilt lopen kan je het beste een half jaar tot een jaar van tevoren boeken. Ja, zo snel zit hij vol!

Wil je graag een mooie wandeltocht maken, maar wil je niet zo ver van huis? Denk dan eens aan Oostenrijk of Schotland  als vakantiebestemming.

Reageren