De mooiste voetbalstadions in Engeland

Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it’s much more serious than that. De Schotse ex-voetballer Bill Shankley vat perfect samen hoe voetbal over het Kanaal beleefd wordt. Daarom is het niet verwonderlijk dat je de mooiste voetbalstadions in Engeland vindt. In deze prachtige tempels wordt vaak meerdere malen per week een religieuze dienst opgevoerd onder het oog van tienduizenden gelovigen. Wij maakten voor jou een overzicht van de mooiste voetbalstadions in Engeland. Deze zijn allen uiterst geschikt om een heerlijk voetbalweekend met je vrienden van te maken.

Old Trafford – Manchester United

De thuisbasis van Manchester United wordt door vele voetbalfans beschouwd als dé voetbaltempel bij uitstek. Aangezien het reeds in 1910 gebouwd werd en plaats biedt aan maar liefst 76.312 voetbalfans, is dit niet verwonderlijk. Legendarische spelers zoals Sir Bobby Charlton, Eric Cantona, David Beckham en Cristiano Ronaldo maakten er onvergetelijke doelpunten. Vorig seizoen liep het wat minder onder Louis Van Gaal, maar sinds José Mourinho het stokje van hem overnam, gaat het weer de goede kant op. Naast onze landgenoten Memphis Depay en Daley Blind kan je ook wereldsterren Zlatan Ibrahimovic, Paul Pogba en Wayne Rooney bewonderen. Daarbovenop is Old Trafford één van de mooiste voetbalstadions in Engeland.

old trafford stadion manchester-united

The Emirates Stadium – Arsenal

In Londen spelen tal van voetbalclubs: onder andere Chelsea, Tottenham Hotspur en West Ham. Maar Arsenal is zonder twijfel het populairste team van de stad. Sinds 2006 spelen de Gunners hun wedstrijden in The Emirates Stadium en niet langer in het heilige Highbury. 60.338 fans zien er wekelijks Alexis Sanchez, Mesut Özil en Petr Cech aan het werk en in het verleden maakten onder andere Dennis Bergkamp en Robin Van Persie hier furore.

the emirates stadion arsenal

St. James’ Park – Newcastle United

De mooiste voetbalstadions in Engeland vind je niet alleen in de Premier League, maar ook in de tweede divisie. St. James’ Park in Newcastle upon Tyme werd reeds in 1880 gebouwd! Twaalf jaar later maakte Newcastle United het tot haar thuisbasis, dat bij elke wedstrijd een zitplaats aan 52.354 supporters kan bieden. Newcastle is trouwens ook een geweldige plek voor een heerlijk voetbalweekendje met je vrienden.

st jamespark stadion newcastle-united

Anfield – Liverpool FC

You’ll never walk alone in Anfield Road. Wat velen echter niet weten, is dat oorspronkelijk Everton, Liverpools stadsrivaal, hier haar thuiswedstrijden speelde. Pas in 1892 (8 jaar na bouw) is dit het vaste stadion van The Reds. Moest je beslissen om te gaan, moet je proberen een kaartje in The Kop te bemachtigen, waar je de meest fervente supporters vindt. Wanneer je tussen hen You’ll Never Walk Alone staat te zingen, zal je ongetwijfeld kippenvel krijgen. Bovendien doet het team het sinds de komst van Jürgen Klopp eindelijk weer goed. Onder zijn leiding en met behulp van swingende sambaspelers zoals Philippe Coutinho en Roberto Firmino, is elke wedstrijd een lust voor het oog. Net zoals Anfield, dat ongetwijfeld een van de mooiste voetbalstadions in Engeland is.

anfield stadion liverpool
Naast deze voetbaltempels zijn er nog tal van andere te bewonderen. The Etihad Stadium van Manchester City, het fonkelnieuwe Boleyn Ground van West Ham of het uiterst gezellige Craven Cottage van Fulham. Steden zoals Londen, Manchester en Liverpool zijn daarbovenop nog eens uiterst geschikt voor een geweldig voetbalweekendje met je vrienden. Laat ons weten in de comments welk stadion jij het mooiste vindt!

 

Reageren