De mooiste uitzichten in de National Parks van Canada

Is een all-inclusive niks voor jou? Ga dan voor de schitterende vergezichten in Canada. De Canadese National Parks hebben iets geweldigs te bieden. We hebben als voorproefje de mooiste foto’s voor je bij elkaar gezocht. Maar als je Canada echt wilt beleven, boek dan nu je ticket en vraag ook meteen het eTA Canada aan. En vlieg naar Canada om het spektakel zelf te bekijken.

Banff National Park

Banff National Park

Bovenstaande foto geeft een indruk van Moraine Lake, gelegen in Banff National Park in Canada. Dit gletsjermeer met glashelder water wordt gevoed door eeuwenoud ijs, gevormd door sneeuw die lang, lang geleden viel. Hou je van klimmen? Er is een klim/wandeltocht van ongeveer tien tot twaalf uur die je het mooiste uitzicht over het meer biedt. Dit is de Perren Route, met de hut van Neil Colgan op de top.

Yoho National Park

Yoho National Park

Ook gelegen in de Rocky Mountains is het Yoho National park. Bovenstaande foto is genomen in dit fotogenieke Canadese park. Stilte, frisse lucht, de ideale plek om op te gaan in de schitterende Canadese natuur. Riviertjes, watervallen, als je hier een eind gaat hiken kom je van alles tegen. Het is de natuurlijke habitat van zowel de eland als (nog) gevaarlijkere dieren waaronder de wolf en de grizzlybeer. Als je van plan bent zomaar wat rond te wandelen; kijk uit. Met haar 1300 vierkante kilometer is het niet moeilijk te verdwalen in het Canadese Yoho National Park.

Kootenay National Park

Kootenay National Park

Dat je geen uren lang hoeft te ploeteren voor een mooi uitzicht bewijst Kootenay National Park. Vanaf de Canadese hoofdwegen, meer specifiek: Kootenay Highway, kom je de meest schitterende uitzichten tegen. Dan leven we in Nederland toch maar in een saai landje, niet?

Kluane National Park

Kluane National Park

Gletsjers spotten? Het stikt ervan in Canada. Vooral in het noorden van Canada vind je er veel. Bovenstaande foto is genomen in het Kluane National Park, gelegen in Yukon. Hier vind je ook het grootste ijsveld ter wereld. Het beste beeld van de enorme gletsjers krijg je als je er met een helikopter klein vliegtuigje overheen vliegt. Ligt dat wat boven je budget? Bekijk onderstaand filmpje om een indruk te te krijgen van wat je mist:

eTA Canada

Om te kunnen genieten van al het moois dat Canada te bieden heeft is het noodzakelijk dat je een aantal dingen goed regelt. Hieronder valt ook het eTA Canada. Het komt geregeld voor dat mensen op het vliegveld aankomen en daar pas horen over het bestaan van het eTA Canada. Het eTA is een reistoestemming die je in bezit moet hebben voordat je naar Canada mag vliegen. Hierop wordt streng gecontroleerd door alle luchtvaartmaatschappijen die naar Canada vliegen. Het eTA aanvragen is ook verplicht voor minderjarige kinderen en biedt tot maximaal zes maanden toegang tot Canada.

Visum Canada

Het grote voordeel van het aanvragen van een eTA Canada is dat je hierdoor geen visum meer nodig hebt voor je verblijf in Canada. Het aanvragen van een visum Canada is namelijk een stuk ingewikkelder (en duurder) dan het eTA Canada. Ben je van plan in Canada te gaan studeren of werken? Dan moet je wel een visum aanvragen bij de ambassade van Canada.

eTA Aanvragen

Het eTA Canada aanvragen is niet veel werk en wordt vaak vrijwel direct per e-mail toegekend. Toch is het niet verstandig met het aanvragen te wachten totdat je op het vliegveld staat. Het eTA Canada is 5 jaar geldig, dus het beste kun je het eTA aanvragen zodra je de keuze hebt gemaakt om naar Canada op vakantie te gaan. Je kunt de eTA reisautorisatie online aanvragen door een digitaal formulier in te vullen. Hierin worden vragen gesteld over je reisverleden en motieven om naar Canada te reizen. Aan de hand van de ingevulde gegevens maakt de douane van Canada een inschatting: als verwacht wordt dat je niet voor problemen zal zorgen krijg je vrijwel direct na het aanvragen een e-mail waarin staat dat je eTA is toegekend.

Goed voorbereid naar Canada

Als je je ticket hebt geboekt en je eTA Canada hebt aangevraagd is het verstandig goed na te denken over je bepakking. Als je de mooiste uitzichten van Canada wilt bekijken kan dat soms wel vanaf de weg, maar het is natuurlijk veel spectaculairder om er echt op uit te gaan. Zorg daarom voor goede bergschoenen en warme kleding. Verkijk je hierbij niet op de gemiddelde temperaturen van Canada. Het land is zo ongelofelijk groot dat het erg belangrijk is dat je de specifieke weersverwachting bekijkt van het gebied dat jij wilt bezoeken. Voor een vakantie naar Canada hoef je niet al te veel rekening te houden met ziektes; Canada is een modern land met goede hygiëne.

Mede mogelijk gemaakt

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door VisumBuitenland.nl; de eenvoudigste manier om je eTA Canada online aan te vragen. Vraag je eTA Canada tijdig aan om problemen op het vliegveld te voorkomen. De aanvraagprocedure van het eTA Canada bij VisumBuitenland.nl kost je vijf tot tien minuten en €19,95 per reiziger. Als je je eTA Canada aanvraagt op VisumBuitenland.nl betaal je geen bijkomende (service)kosten, koersopslag of transactiekosten en krijg je je eTA Canada in de snelst mogelijke termijn geleverd, vaak al een kwartier na het indienen van je aanvraag.

Reageren