De mooiste tempels van Myanmar

Schwedagon Pagoda – Yangon

Deze tempel is daadwerkelijk prachtig! De tempel is 98 meter hoog en bedekt met wel 50.000 kilo bladgoud en duizenden kostbare edelstenen. De grootste pagode is van blinkend goud en is omgeven door vele kleinere tempels. Het is een van de belangrijkste plekken in de wereld voor boeddhisten. In de pagode zouden acht haren bewaard worden van de laatste boeddha samen met andere relikwieën van drie eerdere boeddha’s .

Je kunt de pagode in een half uur lopen bereiken vanaf het centrum van Yangon. Uiteraard kan je ook een taxi nemen, maar de wandeling is de moeite waard omdat je door verschillende wijken van Yangon komt. Een ticket kost $8,-.

Tempels Myanmar

Ananda Temple, Bagan

Bagan is een archeologische plek met wel 4000 pagodes. Het is een fijne plek om een dag of twee rond te fietsen. De Ananda tempel is een van de mooiste en grootste tempels van Bagan en is nog in relatief goede staat. De tempel is gebouwd in 1105 door koning Kyanzittha. De tempel heeft prachtige architectuur en gouden torens die glimmen in de zon. Als toerist betaal je eenmalig 25.000 Kyat ( ongeveer 18 euro) en dan kan je vijf dagen lang Bagan bezoeken. Je kunt Bagan op de fiets ontdekken, of huur een paard en wagen of een taxi.

Tempels Myanmar

De gouden rots, Kyaikto

Deze rots is geen tempel, maar wel een indrukwekkende religieuze plek. Deze meters hoge granieten rots balanceert op de rand van een berg en is door gelovigen volgeplakt met bladgoud. Op de rots zelf is een pagode gebouwd. Rond kerst is het extreem druk rond de rots, vele pelgrims overnachten dan hier.

Kyaiktiyo is een klein dorpje wat 160 kilometer van Yangon af ligt. Je kunt het in een paar uur met de trein vanuit Yangon bereiken. Als je de gouden rots wilt bezoeken dan kan je het beste verblijven in het dorpje Kinpun, wat dichter bij de rots ligt en waar er accommodatie te vinden is. Een ticket voor de gouden rots kost 6000 Kyat ( ongeveer €4,50)

Kothaung tempel, Mrauk U

Mrauk U is een regio in het noorden van Burma waar net als in Bagan verschillende tempels te vinden zijn. De tempels zijn minder oud dan de tempels in Bagan, en daardoor in betere conditie. De Kothaung tempel is voor velen het hoogtepunt van Mrauk U. Deze tempel is aan de buitenkant vol met bel-vormige stupa’s.  De naam van de tempel betekent 90.000 en dit is het aantal Buddha’s die je in de tempel kan vinden.

Je kunt het beste rond Mrauk U fietsen. Je betaalt als toerist $5,- toegang voor Mrauk U.

Dhammayangyi tempel, Bagan

Dit is de grootste tempel van Bagan en is gebouwd door koning Narathu. Nadat hij zijn eigen vader had vermoord werd hij koning en begon de bouw van deze tempel. Maar hij heeft de bouw nooit af kunnen maken omdat ook hij is vermoord. En nog wel in deze tempel. De Dhammayangyi tempel is volledig van rood steen en heeft indrukwekkende details.

Tempels Myanmar

Reageren