De mooiste stranden van de ABC-eilanden

Ga je op een droomvakantie naar een van de ABC-eilanden, dan ben je gegarandeerd van een warm klimaat, prachtige zandstranden en een prachtige azuurblauwe Caribische zee. Ieder eiland heeft zijn eigen charmes, Nederlands achtergrondtintje en hoogtepunten. We hebben de mooiste stranden van de ABC- eilanden voor je uitgelicht.

Eagle Beach Aruba

Aruba

Aruba staat bekend om zijn parelwitte stranden, deze behoren tot de mooiste van de wereld. Het eiland is het kleinste van de ABC- eilanden, het is er droog en over het algemeen staat er redelijk veel wind. Ideale omstandigheden voor watersporten, zoals kitesurfen of zeilen. Het eiland heeft zon, zee en fantastische stranden. Toeristen bezoeken dan ook graag het strand tijdens hun vakantie op Aruba. De mooiste stranden van Aruba die je niet mag overslaan bij een bezoek aan het eiland zijn:

Palm Beach
Het beroemde strand omringd met palmbomen heeft de meeste luxe en grote hotels. Palm Beach is populair door de vele wateractiviteiten die je in het prachtige zeewater kunt doen. Hotels, bars en veel eetgelegenheden vindt je op de boulevard.

Palm beach aruba

Eagle Beach
De beroemde, meest gefotografeerde bomen staan op het strand van Eagle Beach. De parelwitte stranden en de divi divi bomen zijn het gezicht van Aruba, die de meeste mensen uit de brochures herkennen. Door de bomen is het heerlijk om te picknicken en rustiger dan Palm Beach. Eagle Beach is een paar maanden per jaar een broedplaats voor schildpadden en het is een onvergetelijke ervaring om de baby schildpadjes, op weg naar zee te aanschouwen.

Eagle Beach Aruba

Druif Beach
Wit poederzand en helder zeewater zijn de kenmerken van dit schitterende strand, in de buurt van Eagle Beach. Het strand is rustiger dan andere stranden, waardoor je heerlijk een dag kan genieten van zon, zee en strand.

Druif Beach Aruba

Bonaire

Op Bonaire schijnt bijna iedere dag de zon, mensen van wel 70 verschillende nationaliteiten wonen vredig naast elkaar en met een verkoelende noordooster passaatwind is het heerlijk om op dit eiland de mooiste stranden te bezoeken. De volgende stranden moet je zeker bezoeken tijdens een vakantie op Bonaire:

Jibe City
Windsurfen aan de oostkust van Bonaire, relaxen op je gratis ligbedje en een prachtig uitzicht over de baai. Snorkelen om de mooiste koraalriffen te bekijken en in de bar loungen en genieten van een hapje en drankje. Alles is mogelijk aan het knusse en gezellige strand van Jibe City.

Sorobon Beach
Geschikt voor gezinnen met kleine kinderen, vanwege het ondiepe en warme water. Het strand is zo zacht als waspoeder, en er is rust en ruimte om helemaal tot rust te komen op dit mooie strand.

Te Amo Beach
Een wit strand en helderblauwe zee aan de westkust van Bonaire, waar je kunt snorkelen en zelfs een schildpad tegen kunt komen. Zorg dat je jezelf goed insmeert en een parasol meeneemt, want er is weinig beschutting tegen de zon.

Te Amo Beach Bonaire

Curaçao

Bij aankomst op Curaçao wordt je meteen door de bevolking naar Mambo Beach gelokt. Een druk strand waar veel leven in de brouwerij is. Naast Mambo Beach zijn er echter nog meer mooie stranden op het eiland.  De mooiste stranden van Curaçao zijn:

Grote Knip
Aan de noordkant van het eiland vind je, volgens Unesco, het mooiste strand van de Caraïben. Het strand ligt ingesloten tussen rotsen, het zand is wit en de zee is blauwer dan blauw. Er is geen horecagelegenheid in de buurt, zorg dus voor je eigen eten en drinken. En geniet van natuur, rust en ontspanning.

Cas Abou
Een populair breed strand, waar je maximaal kunt genieten van helderblauw zeewater, fijn zandstrand en koude drankjes aan de bar.

Playa Lagun
Het water is ondiep en perfect om in te snorkelen. Laat je niet verrassen door zeeschildpadden die je tegen kunt komen tijdens het snorkelen in het azuurblauwe zeewater.

Playa Lagun Curacao

Reageren