De 3 mooiste steden voor je stedentrip naar Italië

Italië is het land van grote ijsbolletjes, mooie ontwerpen, koffie, pasta, pizza en de paus. Wil je lekker slenteren door eeuwenoude straatjes, genieten van de klassieke architectuur en met eigen ogen zien hoe het is om in dit prachtige land te leven, dan ben je in Italië aan het goede adres. Wij raden je een stedentrip naar Italië aan omdat je zo een goed en breed beeld krijgt van het gehele land en meerdere prachtplekken in één vakantie kan zien. Maar welke steden zijn nou echt de moeite waard? Dat is lastig te beslissen. Gelukkig hebben wij ze hier voor je op een rijtje gezet.

Milaan

Allereerst is er Milaan, vanwege alle high street modewinkels die je hier vindt, ook wel het Parijs van de Middellandse Zee genoemd. Milaan is de stad voor alle fashion liefhebbers en heeft straten vol met winkels van Michael Kors, Dolce & Gabbana, Versace en noem maar op. Je hoeft overigens geen rijkaard te zijn om hier te kunnen shoppen, er zijn genoeg winkels met een minder extreme prijsklasse. Ook heb je in deze stad het voetbalstadion van AC Milan en Internazionale, leuk voor de voetballiefhebbers. Milaan voelt nog echt authentiek ten opzichte van de andere hotspots.


Rome

Dan heb je natuurlijk Rome, de hoofdstad van Italië. In Rome staan bezienswaardigheden als het imposante colosseum waar gladiatoren vroeger vochten, de St. Pieter Basiliek (in Vaticaanstad) met de Sixtijnse kapel van Michelangelo en de Trevi fontein die geluk schijnt te brengen. In het hoogseizoen is Rome druk, boek kaartjes dus ruim van te voren. De stad is echter rijk aan historie en als je ergens een goed beeld wilt krijgen van de Italiaanse geschiedenis dan is het in Rome, vandaar dat de hoofdstad op ons lijstje staat.

Wil je tijdens je stedentrip in Italië de drukte van de stad achter je laten en genieten op een afgelegen strand met een strakblauwe zee van een stille zonsondergang zonder toeristen, dan moet je naar Cagliari. Cagliari is de hoofdstad van Sardinië, het grootste eiland van de Middellandse Zee na Sicilië. Het is een flinke trip met de boot, maar omdat het hier zo mooi en rustig is wilden we de stad toch noemen. Je vindt hier een rotsachtig landschap en het is er lekker warm.


Florence

Dan is er nog Florence, ook wel bekend als Firenze en ligt in de regio Toscane. Het is hier in deze stad waar de renaissance begon en dat zie je nog sterk terug in zowel de architectuur als in de kunst. Zo heb je de beroemde kathedraal van Santa Maria del Fiore (Duomo) en het baptisterium. Beide worden drukbezocht maar niet zonder reden, de architectuur en esthetiek zijn zeer indrukwekkend. Uiteraard heb je hier naast de talloze ijskraampjes ook sfeervolle steegjes gevuld met restaurants die je de lekkerste pizza’s en pasta’s serveren. Florence is overigens een goed beginpunt voor dagtripjes naar omliggende dorpjes of wandelingen in de buurt.


Ongetwijfeld zijn nog veel meer steden die de moeite waard voor een stedentrip, maar veel daar van zijn overspoeld met toeristen. Om toch een paar te noemen; Pisa, Venetie, Napels, Turijn en Verona. Een stedentrip door Italië biedt, naast hoge temperaturen, een brede kijk op de kunsten uit de klassieke oudheid, de liefde voor mooie ontwerpen, een heerlijke cuisine en staat garant voor een ontspannende, romantische en leerzame reis.

Reageren