Dit zijn dé mooiste reisbestemmingen voor 2018 volgens Lonely Planet!

Elk jaar stelt Lonely Planet een lijst op met de, volgens hun, mooiste reisbestemmingen voor het volgende jaar. Wij hebben de lijst voor 2018 en we kunnen alvast verklappen dat er enkele verrassingen tussen zitten!

1. Chili

Het langwerpige Chili is een prachtig land dat wordt ingeklemd door het Andesgebergt en de Grote Oceaan. De hoofdstad van het land is Santiago. Je vindt hier onder de andere de indrukwekkende Atacama Woestijn en het wereldberoemde Paaseiland. Meer weten over Chili? Eerder lieten we je al een rondreis van 3 weken door Chili inclusief route zien schreven we al een blog over de mooiste plekken van dit prachtige Zuid-Amerikaanse land!

2. Zuid-Korea

Op nummer twee van deze lijst staat Zuid-Korea. Dit land wordt steeds populairder als reisbestemming. De hoofdstad van Zuid-Korea is Seoul. Deze stad behoort tot een van de dichtbevolkte steden ter wereld en telt maar liefst 11 miljoen inwoners. Naast Seoul is ook Busan een populaire stad in Zuid-Korea. Ben je niet zo van de steden? Ook voor de natuurliefhebber is hier genoeg te zien. Zo zijn er meer dan 3.000 eilandjes die voor de zuidelijke kust van dit land liggen.

3. Portugal

Ook Portugal staat in deze lijst. Dit land sluipt steeds meer uit de schaduw van buurland Spanje en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Je vindt hier vele musea in steden als Porto en Lissabon, maar de meestbezochte plek is toch de Algarve. In deze streek vind je de meest prachtige stranden waar je heerlijk kunt genieten van een zomerse vakantie!

Lees ook: Een bijzondere vakantie in Portugal

4. Djibouti

Waarschijnlijk heb je nog nooit van dit land gehoord en dat nemen we je helemaal niet kwalijk. Dit land ligt in de hoorn van Afrika en grenst aan Eritrea en Somalië. Djibouti heeft slechts 750.000 inwoners. Wat maakt dit land nu zo speciaal? In Djibouti komen drie tectonische platen samen, wat zorgt zorgt prachtige meren vol met zoutkristallen, gigantische kliffen en nog veel meer moois. Daarnaast vind je in dit land prachtige stranden en kun je hier al snorkelend walvissen spotten!

5. Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is al jaren een geweldig populaire reisbestemming. Dit land ligt aan de andere kant van de wereld en wordt omringd door honderden kilometers water. Je vindt hier de meeste indrukwekkende natuur. Van helderblauwe gletsjers, tot rokende vulkanen en nog veel meer!

lonely-planet-nieuw-zeeland

6. Malta

Het zonnige Malta staat op nummer 6. De voornaamste reden voor een bezoekje aan Malta is de vele zonuren en eindeloze stranden, maar dit (ei)land heeft ook zeker een rijke cultuur. Zo vind je hier pre-historische tempels en vele ruïnes. Ook zijn hier scenes voor de hitserie Game of Thrones opgenomen. Alle filmlocaties van GOT vind je hier!

7. Georgië

Georgië is een nog vrij onbekende reisbestemming, maar dit prachtige land is zeker in opkomst. De hoofdstad is Tbilisi en deze stad ligt midden in de natuur. Je vindt hier veel historische gebouwen waaronder de Metechi-kerk die stamt luide 13e eeuw. Voordeel: Georgië is erg goedkoop!

Lees ook: De 8 goedkoopste landen van Europa

8. Mauritius

Mauritius is een eiland in de Indische Oceaan. Het eiland ligt zo’n 900 km ten oosten van Madagaskar en de hoofdstad is Port Louis. Naast de prachtig witte zandstranden en groene palmbomen vind je hier ook unieke natuurparken, interessante musea en leuke stadjes. Daarnaast kun je hier geweldig goed snorkelen, duiken en watersporten!

9. China

Het gigantische China kent een divers landschap. Zo vind je hier onder andere de imponerende Himalaya en de Tian Shan, maar ook woestijnen als de Gobi-woestijn en Taklamakan-woestijn. Ook vind je hier geweldige steden zoals Peking en Shanghai waar ontiegelijk veel mensen wonen. Zo telt China meer dan 1.3 miljard inwoners!

10. Zuid-Afrika

We sluiten deze lijst af met het zonnige Zuid-Afrika. In dit land is verschrikkelijk veel te doen. Zo kun je walvissen spotten langs de kust, overheerlijk wijn proeven in het binnenland en savannes verkennen in het Krugerpark. Vergeet vooral niet te genieten van het onvergetelijke uitzicht op Kaap de Goede Hoop!

Wat vinden jullie van deze bestemmingen? Welke bestemming zet jij op je bucketlist? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Reageren