De mooiste plekken om te snorkelen!

Snorkelen is verschrikkelijk leuk. Deze onderwateractiviteit is voor jong en oud, iedereen kan het! Waar kun je nu precies het mooist snorkelen? Wij hebben de mooiste snorkelplekken ter wereld voor jullie op een rijtje gezet. Blijf je liever in Europa? Ook ons eigen continent komt aan bod. We sluiten af met de mooiste snorkelplekken van Europa!

1. Great Barrier Reef, Australië

Het zal niemand verbazen dat dit gebied op nummer een staat. Het Great Barrier Reef is het allergrootste en volgens velen ook het allermooiste koraalrif ter wereld. Je vindt hier zeeschildpadden, zeeslangen, zeesterren en vele tropische vissen waaronder de bekende Nemo-visjes. Daarnaast bestaat het Great Barrier Reef bestaat uit maar liefst 2.900 soorten koraal. Moeten we nog meer zeggen?

Dit zijn de top-beoordeelde snorkelactiviteiten bij het Great barrier Reef:

2. The Blue Hole, Belize

Jaarlijkste treken vele snorkel liefhebbers naar Belize om te snorkelen in het bekende ‘Blue Hole’. Deze unieke onderwatergrot is maar liefst 130 meter diep en ligt midden in de zee. Je vindt hier duizenden verschillenden soorten exotische vissen, de een nog mooier dan de ander. Ook de prachtige druipsteen-pegels in deze onderwatergrot zijn een uniek fenomeen.

3. Sharm el Sheikh, Egypte

Egypte is een van de mooiste snorkel-landen ter wereld. Dit land staat bekend om zijn koraalriffen en met name in het Rode Zee-gebied vind je de mooiste plekken om te snorkelen. In deze unieke zee vind je een koraalrif van maar liefst 700km lang. Dit rif is meer dan 500 jaar oud en je vindt hier alles waar een snorkelaar blij van wordt! Exotische vissen, prachtige koraalsoorten en nog veel meer! De watertemperatuur is het hele jaar door aangenaam en je bent met een paar uurtjes vliegen al in Egypte!

Ga op een van deze geweldige snorkelavonturen in de buurt van Sharm el Sheikh:

4. Koh Tao, Thailand

Thailand is al jarenlang een populaire vakantiebestemming. Het kristalheldere water en de prachtige stranden trekken jaarlijks miljoenen toeristen. Het eiland Koh Tao is een van de populairste eilanden van Thailand en dat komt vooral door de prachtige oceaan. In de golf van Thailand kun je geweldig snorkelen. Je vindt hier de meest mooie tropische vissen, het water is verschrikkelijk helder en van een aangename temperatuur. Bijkomend voordeel: In Thailand is het spotgoedkoop!

5. Silver Banks, Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek is een waar paradijs. Witte stranden, turquoise blauwwater en prachtige vissen. Je kunt hier, met name bij het strand in de Silver Banks, ge-wel-dig snorkelen. Als je op zoek bent naar een unieke snorkel-locatie dan moet je naar de Dominicaanse Republiek. Dit is namelijk een van de weinige plekken waar je kunt snorkelen met walvissen. In de Silver Banks komen ieder jaar walvissen samen om te paren. De jongen groeien hier op, voordat ze de stap naar de open zee maken. Snorkelen in de Dominicaanse Republiek is een onvergetelijke ervaring!

6. Palau, Oceanië

Ook in Palau kun je geweldig snorkelen terwijl je vergezeld wordt door… miljoenen kwallen! Ja, dat lees je goed! En het is totaal zonder risico’s. Deze kwallen hebben namelijk geen natuurlijke vijanden. Hierdoor zijn deze beestjes zo geëvolueerd dat ze hun gevaarlijke tentakels verloren. Het lijkt misschien eng, maar er is dus niets gevaarlijks aan!

Lees ook: Surfen in Marokko, de beste plekken!

De mooiste snorkel plekken in Europa

Ga jij liever binnen Europa op reis? Maak je dan geen zorgen, ook in Europa vind je verschillende plekken waar je geweldig kunt snorkelen. Wij hebben hieronder de mooiste snorkel plekken van Europa voor jullie op een rijtje gezet!

Tenerife

Op dit Canarische eiland kun je heerlijk snorkelen. Tenerife ligt op slechts 4 uurtjes vliegen en het hele jaar door is het hier heerlijk warm. Je kunt onder water genieten van de mooiste vissen, roggen en zeeduivels. Zo vind je hier de prachtige pijlstaartrog tegen, maar ook indrukwekkende waterschildpadden. Daarnaast snorkel je hier tussen prachtige scheepswrakken en vulkanische rotsen in. Ook zijn hier veel duikscholen waar je nog meer kunt leren over snorkelen en duiken!

Dit zijn de top-beoordeelde snorkelactiviteiten op Tenerife:

Griekenland

Griekenland staat natuurlijk bekend om zijn prachtige stranden en kristalheldere zee. Dit land is dus ook uitermate geschikt om te snorkelen. Met name op de eilanden Zakynthos en Kreta kun je geweldig snorkelen. Je wordt hier vergezeld door roggen, exotische vissen, octopussen, garnalen en nog veel meer. ALs je geluk hebt kun je hier zelfs de zeldzame Caretta Caretta schildpad tegenkomen!

Malta

Ook op Malta kun je prachtig snorkelen. Op dit rotsachtige eiland vind je geen zandstranden, maar het water is verschrikkelijk helder. Je kunt tot 40 meter ver zien op sommige plekken. Je ziet hier barracuda’s, zeepaardjes, tonijnen en nog veel meer! Ook liggen hier verschillende scheepswrakken uit de tweede wereldoorlog die je met je snorkel van dichtbij kunt bekijken.

Waar ga jij het liefst snorkelen? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Reageren