De mooiste plekken van Chili

Het Zuid Amerikaanse land Chili wordt steeds populairder als vakantiebestemming. Zo trekt dit land jaarlijks miljoenen bezoekers van over de hele wereld. De natuur in Chili is prachtig en uniek. Je vindt hier vele natuurparken, maar ook nog onontdekte jungles met onbetreden paden. Welke plekken moet je nu echt zien tijdens een bezoekje aan Chili? Wij hebben de mooiste plekken voor jullie op een rijtje gezet!

Atacamawoestijn

Atacamawoestijn, Chili

De Atacamawoestijn bevindt zich in het noorden van Chili en dit is de droogste woestijn ter wereld. In deze woestijn komen 183 diersoorten voor. Denk hierbij aan lama’s, alpaca’s, vleermuizen, maar ook flamingo’s. De meest unieke plek in de Atacamawoestijn is de Maanvallei. Deze dankt zijn naam aan het buitenaardse landschap. Volgens wetenschappers heeft dit gebied veel weg van het landschap op de planeet Mars. De prachtige rode rotsformaties in combinatie met de strakblauwe lucht zorgen voor een indrukwekkend aanzicht.

Ontdek de Atacamawoestijn met deze top activiteiten:

Lees ook: Rondreis Chili van 3 weken

Tip: Beleef een betoverende zonsondergang in de maanvallei. De rotsen zullen tijdens de zonsondergang per minuut van kleur veranderen, terwijl de helderblauwe lucht langzaam donkerrood kleurt.

Altiplano hoogvlakte

Altiplano hoogvlak

De Altiplano hoogvlakte is de op een na grootste hoogvlakte ter wereld en bedekt delen van Chili, Bolivia en Peru. In deze hoogvlakte vind je vele vulkanen en indrukwekkende bergen.

Tip: Bezoek dit gebied niet in de periode van december tot maart. Dit is het regenseizoen. Buiten deze maanden om is de temperatuur mild en schijnt de zon grote delen van de dag.

Paaseiland

Paaseiland

Het wereldberoemde Paaseiland ligt op ongeveer 3.000 kilometer afstand van Chili in het midden van de Stille Zuidzee. Dit eiland werd in 1722 ontdekt door een Nederlandse ontdekkingsreiziger en staat sinds 1995 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het rotsachtige eiland staat vooral bekend vanwege de reusachtige stenen beelden. Ook vind je hier drie (slapende) vulkanen en een indrukwekkende natuur.

Ontdek Paaseiland met deze top activiteiten:

Ben je op rondreis door Zuid Amerika? Bezoek dan ook zeker het bijzondere land Bolivia!

De Elqui Vallei

Elqui vallei

Deze unieke vallei bevindt zich middenin de Andes en je kunt hier geweldig ‘sterrenkijken’. Hoewel dit gebied steeds populairder wordt, is van massatoerisme (nog) geen sprake. Vanwege het water dat vanuit de Andes de vallei instroomt, is deze vallei erg vruchtbaar en groen.

Dit zijn een paar van de top accommodatie opties in de Elqui vallei:

Torres del Paine

Torres del Paine

We sluiten deze lijst af met het populairste gebied van Chili. Torres del Paine wordt door velen gezien als een van mooiste natuurgebieden ter wereld. In dit veelzijdige gebied vindt je onder andere witte bergtoppen, helderblauwe meren en gigantische gletsjers. Het park is meer dan 2.000 vierkante kilometer groot en meer dan 12 miljoen jaar oud!

Bezoek Torres del Paine met deze leuke dagtochten:

Welke plek ga jij zeker bezoeken na het lezen van dit artikel? Laat het ons weten in de comments!

Reageren