De mooiste natuurparken van Zuid-Frankrijk

In Frankrijk is de natuur heel afwisselend. Er zijn prachtige bergachtige gebieden, grote bossen en bijzondere kustlijnen. Om deze natuur te beschermen zijn er nationale parken opgericht. Alleen al in het zuiden van het land zijn er enkele bijzondere natuurparken. Dit zijn de mooiste natuurparken van Zuid-Frankrijk.

Natuurparken Frankrijk

Parc National des Pyrénées

Dit park ligt op de grens met Spanje en strekt zich uit van de Atlantische Oceaan tot aan de Middellandse zee. Het is een bergketen wat het de perfecte plek maakt voor lange wandelingen. In het gehele park zijn er 86 gezellige en authentieke bergdorpen waar je kunt overnachten of die je kunt bezoeken. In de Pyrenees zijn veel bijzondere dieren te spotten zoals beren, marmotten en de schattige Pyrenese desman (een spitsmuis).

Parc National de Cévennes

Dit park heeft een oppervlakte van 913 vierkante kilometer. Het park heeft ongerepte natuur met een rauw en droog landschap met veel dennenbossen. Er zijn veel berstromen, rivieren en beekjes met een gevarieerde flora en fauna. In het park vind je de mooie Gorges du Tarn en het bijzondere natuurverschijnsel Cirque du Navacelles. Je kunt hier naast wandelen ook kajakken, klimmen of grotten bezoeken. Het park staat op de UNESCO werelderfgoedlijst

Parc National du Mercantour

Dit nationale park ligt ten noorden van Nice en Monaco, vlak naast de Italiaanse grens. Het heeft bijna 1 miljoen bezoekers per jaar. Het is een bergachtig gebied met zeven bergen boven de 3000 meter. De hoogste berg is de Cime du Gelás van 3143 meter hoog. Als wandelaar heb je een grote kans om hier gemzen te zien. Dit zijn een soort berggeiten. Andere dieren die hier voorkomen zijn hermelijnen, moeflons, hazen, wilde zwijnen en arenden. Je kunt in dit park goed wandelen, maar ook met de auto kan je het park goed verkennen.

Natuurparken Frankrijk

Parc National des Calanques

De Calanques in het zuid-oosten van Marseille bestaan vooral uit een beschermd maritiem gebied. Het is het jongste nationale park van Frankrijk. Een calanque is een vallei dat is uitgesleten door een rivier, wat vervolgens gedeeltelijk onder water is komen te staan. De rotsen in het nationale park bestaan vooral uit kalksteen waardoor het makkelijk uitgesleten kon worden. Ook in dit park is veel bijzondere flora en fauna. Er zijn veel vogels te spotten als havikarenden en geelpootmeeuwen. In de zie kan je hier zelfs dolfijnen, zeeschildpadden en walvissen spotten.

Natuurparken Frankrijk

Parc National des Ecrins

Dit nationale park ligt onder Grenoble. Het is een van de grootste nationale parken van Frankrijk met indrukwekkende bergtoppen. groene dalen, mooie rivieren en meren. Het is park is daadwerkelijk prachtig. Je kunt zelf bepalen of je er simpelweg met de auto doorheen wilt rijden. Of dat je bijvoorbeeld dagenlang gaat wandelen. In het nationale park Des Ecrins zijn er wel 100 bergen die meer dan 3000 meter hoog zijn. Het is daarom ook een perfecte plek om bergen te beklimmen. De hoogste berg is de Barre des Écrins van wel 4102 meter hoog. De dorpen Bourg d’Oisans en Briançon zijn goede beginpunten van een avontuur in het Parc National de Ecrins.

Parc National de Port-Cros

Dit park ligt op een eiland met dezelfde naam, voor de kust van Toulon. Ook een paar andere eilanden en een deel van de zee rondom het eiland behoort tot het nationale park. Het gehele park bestaat uit 1700 hectare aan land en 2900 hectare aan zee. Het is een uitstekende plek voor duikers want er is een levendig onderwaterleven. Het hoogtepunt voor de duikers zijn de vele zeebaarsen.

Reageren