De mooiste nationale parken van Noord-Amerika

De Verenigde Staten is het land van grote steden maar ook het land van ruige natuur. Want in Noord-Amerika zijn wel 59 nationale parken met in totaal  ruim 21.000 vierkante kilometer aan oppervlakte. Tijdens een rondreis door Noord-Amerika is het zeker aan te raden om minstens een paar van de bijzondere parken te bezoeken. Dit zijn de mooiste nationale parken die je kunt bezoeken als je op vakantie bent in Noord-Amerika.

Nationale parken in Noord Amerika bezoeken

Om in Noord-Amerika een nationaal park te bezoeken is het het beste om een auto te huren. Enkele nationale parken zijn ook vanuit grote steden bereikbaar met tours, maar met een huurauto heb je veel meer vrijheid. In de meeste parken kan je ook overnachten, je kunt er kamperen of een hut boeken.  Hou er wel rekening mee dat je voor elk nationaal park entreegeld moet betalen.

De mooiste nationale parken van de Verenigde Staten

Sequoia National park

Dit is een van de oudste nationale parken van de Verenigde Staten. In het park kan je ‘s werelds grootste bomen zien. De allergrootste boom ter wereld staat er ook, genaamd General Sherman. Deze boom is ruim 80 meter hoog en 18 meter breed. De rest van het park is moeilijker begaanbaar en daarom nog ruig en onontdekt. Ruim 80 % van het park kan je alleen per voet of per paard bereiken.

sequoia national park

Zion National park

Dit park in Utah heeft veel indrukwekkende rotsformaties en canyons in allerlei kleuren. Het is een paradijs voor wandelaars of klimmers. De Zion Canon waarnaar dit park is vernoemd is wel 24 kilometer lang en 800 meter diep. Het mooiste uitzicht over de canyon heb je vanaf het uitzichtpunt “Angels Landing”.

Nationale parken Noord-Amerika

Bryce Canyon National park

Dit park staat bekend om zijn bijzondere geologie. Het landschap hier is ontstaan door miljoenen jaren van erosie. En nu zijn er natuurlijke amfitheaters. In het park vind ook een jaarlijks astronomiefestival plaats omdat je hier ‘s -nachts een mooie hemel vol met sterren kunt zien.

bryce national park

Glacier National park

Het Glacier National park ligt in de staat Montana maar ook voor een deel in buurland Canada. Het is vernoemd naar de gletsjers die hier het landschap hebben gevormd. Tegenwoordig zijn er nog veel gletsjers te vinden in het park Het is een spectaculair mooi en ongerept natuurgebied met veel bergen en meren die zorgen voor een fotogeniek landschap. Er leven hier veel dieren als bevers, otters, berggeiten en elanden.

Nationale parken Noord-Amerika

Yosemite

Dit park ligt ten oosten van San Fransico in de Sierra Nevada. Het is een prachtig park met veel watervallen, hoge bergen en gigantische Sequoia bomen. De hoogste waterval, de Yosimete Falls is wel meer dan 700 meter hoog. Je komt hier om te wandelen op een van de vele paden. Maar je kunt in Yosemite ook raften, vissen, klimmen of kamperen.In het park leven beren en je moet er zelfs oppassen als je kampeert of picknickt. De beren eten graag een hapje mee!

Nationale parken Noord-Amerika

Yellowstone

Dit is het oudste nationale park van de Verenigde Staten. Het is opgericht in 1872. Yellowstone ligt in de drie staten Wyoming, Montana en Idaho. In het park zijn veel geisers en warmwaterbronnen, in Yellowstone bevindt zich wel 60% van ‘s-werelds geisers. De meest beroemde geiser is de indrukwekkende Old Faithful. Maar naast deze bijzondere natuurverschijnselen heb je er ook de kans om buffels en beren te spotten.

Yellowstone National Park

Grand Canyon

Dit is een van de meest beroemde nationale parken van Noord-Amerika. De enorm lange canyon is meer dan 400 kilometer lang! Op het diepste punt is de canyon bijna twee kilometer diep. De canyon is ontstaan over wel twee biljoen jaar waarin de Colorado rivier langzaam door de canyon sneed. De Grand Canyon is UNESCO werelderfgoed. Wil je een goed uitzicht? Dat heb je van de Skywalk obseration deck. Wil je graag de bodem van de canyon zien? Trek er dan maar twee dagen voor uit, want zolang duurt het voordat je al wandelend de bodem van de Grand Canyon hebt bereikt.

Grand Canyon National Park

Rocky Mountains National Park

Gelegen in de Colorado rockies ten noordwesten van de studentenstad Boulder is dit prachtige park vol met bergen. Er zijn in de Rocky Mountains National Park wel 60 bergen die hoger zijn dan 3500 meter. Het park is aan de westkant heel groen terwijl de oostkant droger en bergachtiger is. Het park heeft in totaal wel 150 meren en 359 verschillende wandelpaden. Genoeg om te ontdekken dus!

Nationale parken Noord-Amerika

Grand Teton National park

Dit grote nationale park in Wyoming is vol met bergen, wilde rivieren, en ruige vlakte’s. Het Grand Teton bergketen is een van de jongste bergketens van Noord-Amerika. Het heeft 12 bergen die hoger zijn dan 3600 meter. Het park is vooral bekend om de vele dieren die je er kunt spotten, zo heb je de kans om er adelaars, otters, bevers en bisons te zien.

Nationale parken Noord-Amerika

Reageren