Dit zijn de mooiste meren in Europa

Eerste sneeuw op Braies Lake. Kleurrijk herfstlandschap in Italiaanse Alpen, Naturpark Fanes-Sennes-Prags, Dolomiet, Italië, Europa. Schoonheid van de natuur concept achtergrond.
Het Braies meer, Italië

Er zijn verschillende redenen waarom mensen van meren houden, maar de grootste reden is waarschijnlijk dat meren een speciale soort magie hebben die iedereen op zijn eigen manier kan voelen. Of je nu houdt van buitenactiviteiten of juist op zoek bent naar rust, het bezoeken van meren is absoluut een unieke ervaring. Bekijk hieronder een aantal van de mooiste meren in Europa en kies je favoriet!

Meer van Annecy, Frankrijk

Het meer van Annecy, Frankrijk. Hoge bergen op de achtergrond, oud huis op de voorgrond en rood-witte zeilboot op het water.
Het meer van Annecy, Frankijk

Het meer van Annecy is als een droom waarvan je niet wakker wilt worden. Het is een zeer populaire toeristische bestemming voor zowel degenen die op zoek zijn naar sport, als degenen die willen rusten in een magische sfeer. Het meer ligt in de Alpen en staat bekend als ‘het schoonste meer van Europa’ vanwege de strenge milieuregels die gelden sinds 1960. Het kristalheldere water wordt omringd door met sneeuw bedekte bergen die samen een prachtig landschap vormen. Neem zeker ook de tijd om de stad te verkennen en langs de vele grachten te wandelen en lokale producten op de markt te kopen.

Activiteiten

Een tip is om een fietstocht rond het meer te maken en deze spectaculaire plek vanuit elke hoek te bekijken. Daarnaast kun je een waterfiets huren, en pittoreske dorpjes aan het meer bezoeken zoals Menthon Saint Bernard, Veyrier du Lac, Sevrier en Talloires. Vergeet bovendien niet om prachtige wandelingen maken!

Bekijk ook deze top-beoordeelde belevingen in de buurt van het meer van Annecy:

Het Comomeer, Italië

Varenna stad in Como Lake District. Italiaans traditioneel dorp aan het meer. Italië, Europa.
Het Comomeer, Italië

Ook het Comomeer ligt in de Alpen en is het op twee na grootste meer van Italië, ook bekend als Lago di Como. Het is eenvoudig vanuit Milaan te bereiken. Het meer wordt omringd door steile beboste heuvels waar je schattige dorpjes en prachtige villa’s kunt vinden.
Voor veel reizigers is er geen meer zo mooi of rustig als Como, en door de eeuwen heen trok het ook veel rijke en beroemde mensen aan. Het meer is zoals te verwachten het drukst in de zomer, en dat is wanneer je de meeste activiteiten kunt vinden. Je kunt kiezen tussen fietsen, wandelen, varen, paragliden of windsurfen. In de winter kun je skiën in de nabijgelegen bergen.

Rijke geschiedenis

Op vele locaties aan het Comomeer vind je veel musea over de geschiedenis van het gebied. Ook zijn er in de dorpen rondom een ​​groot aantal boerderijen die goederen produceren; bijvoorbeeld olijfolie, honing, melk, kaas, eieren enz. Bezoekers kunnen deze boerderijen bezoeken en aankopen doen. Je kunt aan dit meer genieten van het prachtige landschap op een van de meest aantrekkelijke plekken in Italië. Vergeet niet om foto’s te maken!

Dit zijn de populairste dagtochten vanuit Milaan naar het Comomeer:

Hallstätter See, Oostenrijk

Hallstattersee in Oostenrijk, dorpje rechts tegen groene helling aan. Hoge bergen op de achtergrond. Wolkjes met blauwe lucht.

Hallstätter See is een meer dat is gelegen in de regio Salzkammergut in Oostenrijk, ten zuidoosten van Salzburg. Sinds de ijzertijd vestigden mensen zich in dit gebied en maakten er al snel een handelscentrum van dankzij de zoutmijnen die ze hier ontdekten.

Historische parel

Alle liefhebbers van geschiedenis kunnen enkele musea in Hallstatt verkennen, en krijgen de gelegenheid om veel te leren over deze oude plek. Het is echter niet alleen het historische aspect dat deze geweldige sfeer maakt. Ook de vele gezellige en leuke winkels en cafés die je rond het meer kunt vinden dragen daar aan bij!

Velen zullen zeggen dat het beste uitkijkpunt net naast het marktplein in Hallstatt ligt, vanwaar je perfecte foto’s kunt maken. Als je op zoek bent naar een actieve vakantie, kun je kiezen tussen fietsen en wandelen en roeien. Alle manieren zijn perfect om de prachtige omgeving te verkennen.


Dit zijn de top accommodatie opties in Hallstatt:

Sognefjord, Noorwegen

Uitzicht op Sognefjord in Noorwegen.
Sognefjord, Noorwegen

Sognefjord is de koning van de fjorden en een van de mooiste meren van Europa. Het wordt zelfs vaak beschreven onder reizigers als een van de mooiste meren in de wereld. Het omliggende landschap is simpelweg verbluffend.

Nærøyfjorden

Het meest smalle en beroemde deel van Sognefjord is Nærøyfjorden, en staat op de lijst van UNESCO-werelderfgoedlocaties. In dit gebied vind je veel bezienswaardigheden en activiteiten, zoals boerderijen met verschillende producten, boomgaarden en moderne steden. Maak een ritje in een Flam-spoorweg, een onvergetelijke reis langs fjorden en midden in de natuur. Of bezoek Jostedalsbreen National Park, bedekt door de grootste gletsjer van Europa.

Een wandeling door dit nationale park voert je door alle seizoenen van het jaar. Voor een aantal serieuze hoogtes en een stevige wandeling, bezoek je Jotunheimen Nationaal Park met de hoogste bergen van Noorwegen. Fietsen is ook een geweldige optie om de omgeving te verkennen. Sogneford is eenvoudig vanuit de stad Bergen te bereiken.

Dit zijn de populairste dagtochten naar Sognefjord:

Vierwoudstrekenmeer, Zwitserland

Vierwoudstedenmeer, Zwitserland. Kerk op de voorgrond, dorpje links. Besneeuwde bergen en groene bergen op de achtergrond. Strakblauwe lucht.
Vierwoudstrekenmeer, Zwitserland

Het vierde grootste meer van Zwitserland, het Vierwoudstrekenmeer, heeft vele verschillende contrasten. Hoewel het kronkelende water wordt omringd door de Alpen, is het klimaat over het algemeen mild. Wanneer het in mist wordt gehuld, kan het meer een verbluffende sfeer aannemen. Het is niet voor niets een van de populairste reisbestemmingen in Zwitserland!

Sportieve activiteiten

Talloze hotels en resorts liggen aan de kust. Adembenemende landschappen verklaren de aantrekkingskracht van het prachtige Vierwoudstrekenmeer. Naast varen, wandelen en fietsen, omvatten populaire activiteiten een bezoek aan de Pilatus berg die via een bergtrein of kabelbaan te bereiken is. Ook is het met meer perfect voor het bezoeken van schattige dorpjes. Het Vierwoudstrekenmeer is absoluut een van de mooiste meren van Europa!

Dit zijn de populairste hotels in de omgeving van het Vierwoudstrekenmeer:

Bodenmeer, Duitsland

Schilderachtige zomer luchtfoto van de oude stad pier architectuur in Lindau, Bodensee of Constance meer, Duitsland.
Bodenmeer, Duitsland

Het Bodenmeer of Bodensee is een meer gelegen op de grens tussen Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk, in de Alpen. Het meer is het grootste in Duitsland en dat is precies de eerste indruk die je krijgt, hoe groot het is. Het gebied biedt veel watersporten, maar ook een groot aantal bezienswaardigheden op de nabijgelegen plaatsen. Het landschap is ongelooflijk rijk, van weiden, boomgaarden en wijngaarden tot stranden en bergen. Aan de andere kant kunnen nabijgelegen plaatsen je de hele dag bezig houden met vele bezienswaardigheden.

Prachtige bezienswaardigheden

Bezoek de stad Konstanz en de haven, slenter door de straten en ontdek prachtige architectuur. Mis ook het paradijs genaamd Mainau niet, het spectaculaire bloemeneiland en een thuis voor een miljoen bloemen en planten. In Beieren vind je het mooie stadje Lindau met haar prachtige haven en bekende vuurtoren. Ook bijzonder is het dat je verschillende plaatsen in 3 landen kunt bezoeken, en dat in slechts een dag of twee. 

Dit zijn de populairste activiteiten in de omgeving van het Bodenmeer:

Genoeg meren in Europa om te ontdekken dus. Overigens is er in Nederland zelf ook een prachtig meer wat het bezoeken waard is, namelijk het IJsselmeer. En waarschijnlijk is dit niet bij iedereen bekend, maar het IJsselmeer is een van de grootste meren van Europa. En daar hoeft je dus helemaal niet ver voor te reizen. Pak je camera bij de hand, en ga zelf op ontdekkingstocht!

Reageren