Ontdek de mooiste gebouwen van Europa

Er is heel veel verschillende architectuur in Europa te bewonderen die bekend staan ​​om zijn majestueuze schoonheid. Ze hebben allemaal fantastische ontwerpen waar je zo verliefd op wordt. Sommige van deze gebouwen zijn tevens bekende gebouwen in Europa, andere zijn misschien wat minder bekend, maar ze bieden allemaal wat bijzonders. En als je wat dieper duikt in de verhalen achter de gebouwen zul je vaak versteld staan. Bekijk hieronder een aantal van deze beroemde, bijzondere en minder bekende gebouwen in Europa die zeker een bezoek waard zijn.

Beroemd paleis Versailles met mooie tuinen in openlucht dichtbij Parijs, Frankrijk. Het paleis Versailles was een koninklijk kasteel en werd toegevoegd aan de UNESCO-lijst van werelderfgoedlocaties.
Paleis van Versaille

Paleis van Versailles, Île-de-France, Frankrijk

Het paleis van Versailles staat zeker op de lijst van beroemde gebouwen in Europa en is door UNESCO erkend als werelderfgoed. Oorspronkelijk een klein zomerpaleis, groeide het Chateau de Versailles uit tot betekenis toen koning Lodewijk XIV besloot om de plek te ontwikkelen. Hij verplaatste in 1682 het Franse hof naar Versailles, dat 20 kilometer van Parijs ligt. Voor meer dan een eeuw was Versailles het centrum van diplomatieke activiteit in Europa, waar keizers, koningen en koninginnen werden geëntertaind op weelderige banketten en evenementen.

Versailles is het hele jaar door mooi, maar vooral in de lente en zomer wanneer de tuinen in volle bloei staan. Het kasteel organiseert speciale evenementen in die tijd van het jaar en de prachtige fonteinen in de tuinen worden gebruikt voor een tentoonstelling die je niet mag missen.

Alhambra in Granada, Andalusië, Spanje

Granada. Het fort en paleiscomplex Alhambra.
Het Alhambra-paleis

Het Alhambra-paleis, gelegen in de Andalusische stad Granada, is een van de meest iconische monumenten van Spanje. Dit enorme architecturale complex, dat bovenop een plateau in de oude Albaicín-wijk ligt, dateert uit 889 na Christus. Het is de meest bezochte toeristische attractie van Spanje. Met andere woorden, het is een behoorlijk belangrijk gebouw in Europa in termen van historisch, artistiek en toeristisch belang. En iedereen die naar het Alhambra is geweest, is het daarmee eens; het ontwerp, de mozaïeken en het adembenemende uitzicht zijn absoluut adembenemend.

Winterpaleis, Sint-petersburg, Rusland

Het Winterpaleis in Sint Petersburg. Blauwe en witte kleuren, koets met paarden daarvoor. Blauwe lucht met enkele wolken.
Het Winterpaleis

Het Winterpaleis is nu beter bekend als het Hermitage Museum. Toen het voor het eerst werd gebouwd in de achttiende eeuw onder het bewind van Peter de Grote, was het bedoeld als een keizerlijke residentie in het nieuw gebouwde St. Petersburg. Het eerste Winterpaleis was een bescheiden gebouw met twee verdiepingen, maar met elke nieuwe heerser kwam er een toevoeging aan het terrein. Het bleef zich uitbreiden en werd rijkelijk versierd. 

Momenteel herbergt het Winterpaleis een uitgebreide kunstcollectie, een van de grootste ter wereld. De buiten -en binnenkant van dit paleis zorgen ervoor dat dit paleis op de lijst staat van bijzondere gebouwen in Europa.

Pantheon in Athene, Griekenland

et historische Athene in Griekenland. Het beroemde Pantheon staat op een heuvel met daarachter de oceaan. Blauwe lucht met wolkjes op de achtergrond.
Het Pantheon

Het Pantheon in Athene behoort zeker tot de een van de beroemde gebouwen in Europa want het ontwerp is over de hele wereld bekend. Het werd ongeveer vijfhonderd jaar voor Christus gebouwd en werd uiteindelijk voltooid in 438 voor Christus. 

Het Parthenon werd gebouwd in toewijding aan de Griekse godin Athena. Als je besluit om het Pantheon te bezoeken, let dan op dat het extreem heet kan worden. Neem veel water mee, maar ook zonnebrand en een pet. Er is namelijk weinig schaduw te vinden naast de andere 20.000 toeristen die dit bekende gebouw in Europa elke dag bezoeken.

Mont Saint-Michel, Normandië, Frankrijk

Mooie kathedraal van Mont Saint Michel op het eiland, Normandië, Noord-Frankrijk, Europa.
Mont Saint Michel

Dit is een van de meest pittoreske historische bezienswaardigheden in Frankrijk. De middeleeuwse abdij van Mont St Michel ligt beroemd op een rotsachtig eiland in de buurt van de kusten van Normandië en Bretagne.

Dit gebouw dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is enorm populair en altijd druk. Het romaans-gotische abdijcomplex is dan ook absoluut de moeite waard. Bezoekers komen op het eiland aan door te wandelen of een van de gratis pendelbussen te nemen. Koop vooraf tickets voor de abdij om de lange wachtrijen te voorkomen. 

Lees ook: Dit zijn de 5 mooiste plekken van Frankrijk

Pena Nationaal Paleis in Sintra, Portugal

Paleis van Pena in Sintra. Lissabon, Portugal. Beroemde bezienswaardigheid. Zomer ochtend landschap met blauwe lucht.
Het Paleis van Pena

Hoog op een weelderige heuvel in São Pedro de Penaferrim is het Pena Nationaal Paleis een populair nationaal monument dat eruitziet alsof het is gemaakt door torens, gevels en elementen uit een aantal verschillende kastelen bij elkaar te voegen. Gebouwd in de 19e eeuw door koning Ferdinand II, was het paleis bedoeld als een zomerhuis voor de Portugese vorsten.

De weelderige smaak van Ferdinand werd opgelegd aan de bouwers en ontwerpers, waardoor een bijzondere mix ontstond. Eén gedeelte lijkt op een middeleeuws Europees kasteel, terwijl het gedeelte ernaast wordt gemodelleerd naar een islamitische koepel. Elk deel van de gevel werd ook in een andere kleur gepresenteerd zoals een lange paarse vleugel, een rode klokkentoren en een gele minaret. Het paleis wordt nu gezien als een van de grootste voorbeelden van romantische architectuur en is elke dag tussen 10 en 6 te bezoeken.

Lees ook: Dit zijn de meest romantische plekjes van Lissabon

Dom van Keulen, Noord-Rijnland-Westfalen, Duitsland

Dom van Keulen in de ochtendzon, Keulen, Duitsland.
De Dom van Keulen

De dom van Keulen domineert de skyline van Keulen in Duitsland en is een van de weinige gebouwen die overeind bleven nadat de overgrote meerderheid van de stad tijdens de Tweede Wereldoorlog werd platgelegd door luchtbommen. Terwijl de bouw van deze gigantische gotische kerk in 1248 begon, werd het gebouw pas rond 1880 voltooid vanwege een reeks oorlogen en gebrek aan geld.

Voor deze immense en krachtige gotische kerk krijg je een nederig gevoel. Gezien zijn status als de grootste gotische kerk van Duitsland en belangrijke halte op de rooms-katholieke bedevaartroute, is het niet verwonderlijk dat de kathedraal van Keulen de meest bezochte bezienswaardigheid in heel Duitsland is. Een bezoek aan de hoofdgebouwen van de kerk is helemaal gratis en de kerk is elke dag van het jaar geopend. 

Lees ook: De top 10 bezienswaardigheden in Keulen

Colosseum in Rome, Latium, Italië

Colosseum in Rome, Italië. Het oude Romeinse Colosseum is een van de belangrijkste toeristische attracties in Europa. Mensen bezoeken het beroemde Colosseum in Roma centrum. Schilderachtig uitzicht op de ruïnes van het Colosseum in de zomer.
Het Collosseum

Het Colosseum staat zeker op de eerste plaats als we het hebben over de mooiste en bekendste Romeinse gebouwen in europa. Het Colosseum, gebouwd tijdens het hoogtepunt van het Romeinse rijk, in ongeveer 70 na Christus, is het grootste amfitheater ooit gebouwd. Het werd voornamelijk gebouwd als een locatie voor toeschouwers om evenementen te bekijken, de meest beroemde evenementen zijn de gladiatorengevechten. 

Helaas veroorzaakte een grote aardbeving in het midden van de 14e eeuw ernstige schade en werden delen van het Colosseum vernietigd. Het was pas in het midden van de 18e eeuw dat de waarde van het Colosseum werd erkend en er inspanningen werden geleverd om het te beschermen. 

Tegenwoordig is het Colosseum een ​​van de populairste toeristische attracties in Rome en het wordt elk jaar door miljoenen mensen bezocht. Het maakt deel uit van het historische centrum van de UNESCO-werelderfgoedsite van Rome. Er is één probleem, de wachtrijen om het Colosseum van binnen te bezichtigen zijn ontzettend lang. Koop je kaartjes dus van te voren.

Lees ook: Dit zijn de 10 mooiste pleinen van Rome

Uiteraard zijn er naast deze bekende gebouwen in Europa nog vele andere minder bekende, maar toch prachtige gebouwen. Het zijn er simpelweg teveel om op te noemen. Kijk dus waar je ook bent overal goed om je heen zodat je niets mist en ontdek al het moois dat Europa te bieden heeft!

Reageren