Dit zijn de mooiste eilanden van de Zuidelijke Pacific

De Zuidelijke Pacific, ook wel de Zuidelijke Grote Oceaan genoemd, is een erg groot gebied. Uiteraard bestaat een groot deel van dit gebied uit water, maar er zijn ook een aantal prachtige eilanden. Hier vind je de mooiste eilanden, waar je heerlijk kunt genieten van een welverdiende vakantie.

Ghizo-eiland

eilanden-zuidelijke-pacific-ghizo

Ghizo-eiland ligt vlakbij Australië, en is onderdeel van de Salomonseilanden. De Salomonseilanden staan bekend om hun simpele levensstijl. De natuur is er wild en je zal er weinig moderne voorzieningen vinden. Hier kun je prachtig genieten van het klimaat en de zee. De Pacific staat sowieso bekend als een perfecte plek om te surfen, en dat geldt des te meer voor het Ghizo-eiland. Ook kun je er goed duiken. Op de bodem van de oceaan vind je wrakstukken uit de Tweede Wereldoorlog. Ghizo-eiland is een eiland dat nog niet is ontdekt door de mainstream toerist, dus het is er nog relatief rustig. Een echte aanrader!

Dit is een van de top accommodatie opties op Ghizo:

Mare

eilanden-zuidelijke-pacific-mare

Nieuw-Caledonië is een eilandengroep die bestaat uit meer dan 10 eilanden, en Mare is van deze eilanden een van de belangrijkste. Mare hoort bij de Loyaliteitseilanden, die van Nieuwe-Caledonië het dichtst bij Australië liggen. En hoewel Mare dus ongeveer naast Australië ligt, is er sprak van een wereld van verschil. Mare is een rustig eiland dat midden in het Great Barrier Reef gebied ligt. Dit is het grootste koraalrif van de wereld, en daarom is Mare ook bij uitstek geschikt als duikeiland; de ideale plek om te verblijven tijdens een duikvakantie. Mare is niet heel erg ontwikkeld, maar er zijn wel een paar plekken waar je erg comfortabel kunt verblijven.

Rarotonga

eilanden-zuidelijke-pacific-rarotonga

Rarotonga is waarschijnlijk de minst bekende van deze lijst, maar toch is het een leuke plek om vakantie te vieren. De sfeer op het eiland is typisch voor het gebied waar het ligt. Rustig, weinig stress en veel genieten. Je zal er geen hoge hotels of gebouwen vinden, maar eerder leuke hutjes met rieten daken. Je kunt er genieten van de natuur door rustig over het eiland te wandelen. Auto’s zijn niet nodig op Rarotonga. Het eiland is bovendien erg gezellig. Veel levendige kroegen en cafés waar je de vers gevangen vis van de dag kunt opeten. Op een niet al te warme dag kun je een van de bergen beklimmen, anders kun je zwemmen in een van de meren of in de rustige Pacific. Kortom, genoeg te doen en je zal heerlijk ontspannen terugkomen na een verblijf op Rarotonga.

Dit zijn de populairste accommodatie opties op Rarotonga:

Welke van deze eilanden ga jij zeker op je bucketlist zetten? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Reageren