De mooiste eilanden van Maleisie

Maleisië is vooral bekend om Kuala Lumpur, de theeplantages en om het culinaire paradijs Georgetown. Maar wist ook dat je rondom de kust van Maleisië prachtige eilanden kan vinden? De Maleisische eilanden doen niets ten onder aan de eilanden van het buurland Thailand. Geloof me, de eilanden van Maleisië mag je niet missen.

Eilanden Maleisie

1. Tioman eiland

Dit eiland ligt aan de oostkust van Maleisië. Tioman eiland heeft enkele grote resorts en een klein dorpje met één asfaltweg. Maar de meeste accommodatie is nog simpeler en ligt op een ander deel van het eiland. Hier staan simpele hutjes waarvan uit je binnen tien stappen in de zee staat.

Tioman is heerlijk rustig, zo kan je je alleen ter voet of met de fiets over het eiland verplaatsen. Het is de perfecte combinatie van rust, schoonheid en activiteiten. Je kunt er namelijk wel meedoen aan verschillende duik en snorkel trips en ‘s avonds kan je eten in een van de simpele restaurantjes.

2. Tenggol eiland

Dit is het perfecte eiland voor de duikers onder ons. Tenggol eilandis jarenlang een onbewoond eiland geweest. En momenteel wonen er alleen mensen voor het toerisme. Dit eiland is bekend onder de duikers want in de zee is een rijk zeeleven. Je kunt hier haaien, roggen en kleurrijke zeeslakken zien.

3. Layang Layang eiland

Dit is nog een geweldig eiland voor duikliefhebbers. Het eiland staat ook wel bekend als Swallow Reef Island. Er is namelijk een “drop”van wel 2000 meter. In het water rondom het eiland heb je de kans om scholen hamerhaaien te zien, maar ook manta roggen, dolfijnen, barracuda’s en schildpadden. Maar ook als je niet wilt duiken is dit serene eiland een fijne plek om te relaxen. Een andere populaire activiteit is vogels spotten. Maar pas op waar je loopt, want er is een marinebasis op het eiland, waar het verboden is voor onbevoegden.

Eilanden Maleisie

4. Sidapam/ Mabul

Mabul is een klein eiland in het oosten van Sabah, met een van ‘s werelds meest bekende duikspots Sidapan op een kleine afstand. Op Sidapan zelf kan je niet overnachten, maar dat kan wel op het mooie Mabul. Op het eiland zijn twee kleine dorpjes waarvan de vriendelijke inwoners leven van de visvangst en het toerisme. Ben je op zoek naar een bijzonder verblijf? Kies dan voor de watervilla’s, dit zijn resorts die op het water zijn gebouwd.

Eilanden Maleisie

5. Perhentian eilanden

Geef je liever niet teveel uit? Ga dan naar een van de Perhentian eilanden dichtbij de Thaise grens. Ook deze eilanden zijn prachtig met mooie witte stranden. Maar het voordeel is dat de accommodatie hier niet duur is, het is een echt backpackersoord. Beide eilanden, Perhentian Bersar en Perhentian Kecil hebben prachtige witte stranden, een heldere zee met kleurrijk koraal en vissen.

Reageren