Een vakantie aan het Gardameer, dit zijn de mooiste campings

Het Gardameer wordt steeds populairder als bestemming voor fans van een mooie kampeervakantie. Als je kiest voor het Gardameer heb je ook diverse opties om de vakantie door te brengen. Het is een ideale locatie om eens heerlijk te ontspannen en te luieren met een grote zekerheid van mooi weer. Maar ook de omgeving van het Gardameer is heel bijzonder omdat het meer bijna volledig is omringd door bergen. Hier vind je de mooiste landschappen en de meest schilderachtige dorpjes.

Ook de keuze in campings aan het Gardameer is groot. Alles is beschikbaar van familiecampings tot de meest luxe kampeerruimte die maar mogelijk is. Hieronder vind je een selectie van de beste campings rond het Gardameer. Er zijn er uiteraard nog veel meer.

Een vakantie aan het Gardameer, dit zijn de mooiste campings

1. Camping Bella Italia

Deze camping is idyllisch gelegen aan de oever van het Gardameer. Het is een camping die geschikt is voor alle leeftijden, maar ook zeer kindvriendelijk. De slingerende weg waarlangs de camping is gevestigd geeft een schitterend uitzicht op het meer. Midden op de camping is een zwembad in ‘lagune’ stijl met drie glijbanen. Kinderen zijn hier dus meteen hele dagen zoet. De voorzieningen op de camping zijn uitstekend. In het plaatsje Peschiera del Garda vind je allerlei winkels, restaurant en natuurlijk vele ijssalons.

campings gardameer

2. Camping Butterfly

Deze camping ligt aan de zuidoever van het meer. Het is een rustige familiecamping op loopafstand van het strand. Er is een apart kinderbad en een leuke speeltuin. Op de kampeerplaats is een restaurant met een heerlijk terras. Hier kan je overdag rekenen op diverse activiteiten en in de avonduren is er entertainment. Gardaland is een mogelijkheid om eens een dagje te genieten van een pretpark met vele attracties en is goed bereikbaar vanaf de camping.

3. Camping Weekend

Camping Weekend is op een paar minuten van Salo gevestigd. Hier kan je heerlijk ontspannen en genieten van de bijzondere zwembaden waarvan er één speciaal voor kinderen is bedoeld. Er zijn ook heerlijke bubbelbaden. Het strand is nabij waar je heerlijk kunt genieten van de zon of juist de schaduw van de olijfbomen. Op de camping zijn er vele activiteiten en is er vermaak voor jong en oud. Ook in het restaurant zal iedereen zich op het gemak voelen. Bardolina is een van de mooiste dorpjes van Italië in de nabije omgeving, waar je zeker een dagje naar toe moet. Het centrum is geheel autovrij en dat is prettig voor jou en de kids.

mooiste campings gardameer

4. Camping Cisano San Vito

Deze camping ligt in de buurt van Lazise en is levendig en ruim opgezet. De kampeerplaatsen liggen in de schaduw van bomen en dat is beslist een prettig idee in de warme zomermaanden. Midden op de camping vind je een zwembadcomplex. Het omvat twee grote zwembaden en een kinderbad voor de jongere kinderen. Er worden veel sportieve activiteiten georganiseerd en het restaurant heeft iedere avond entertainment. Op twee kilometer van de camping is het gezellige dorpje Lazire, een oude vestingstad. Hier kan je shoppen, een leuk cafeetje of ijssalon bezoeken is uiteraard ook mogelijk.

Reageren