De mooiste bezienswaardigheden in Barcelona

Op naar de Spaanse zon! Staat er een stedentrip naar Barcelona op de planning? Tijd om de alltimers zoals de Sagrada Familia te ontdekken, te genieten van heerlijke wijn en de lekkerste tapas. Verblijf in een authentiek hotel in hartje Barcelona en geniet iedere dag weer van de Spaanse sferen. De mooiste bezienswaardigheden in Barcelona vind je hier.

1. Sagrada Familia

Een echte must-see is natuurlijk de Sagrada Familia. Ongelooflijk indrukwekkend van buiten, maar van binnen nog mooier. Deze modernistische, monumentale kerk is het symbool van Barcelona. Heb je geen zin om urenlang in de rij te staan? Boek dan vooraf je kaartjes. Met vooraf geboekte kaartjes kun je ook de prachtige torens van de Sagrada Familia beklimmen.
Sagrada Familia2

2. L’Aquarium

Dit wil je niet overslaan tijdens je trip. Een fascinerend uitje wat ook ideaal is wanneer het buiten net wat te koud of juist te warm is. In dit aquarium bij de oude haven zorgt de grote glazen buis ervoor dat je jezelf onder water waant. Je loopt zo tussen alle vissen door. Helemaal een leuke trip voor een gezin met jonge kinderen.

3. Park Guell

Deze door Gaudi ontworpen stadstuin zal je nog lang bij blijven staan. Het uitzicht is adembenemend en deze kleurrijke fantasiewereld is uniek op de wereld. Park Guell is niet voor niets een van de grootste toeristische trekpleisters in Barcelona. Waar het park in 2013 nog gratis te betreden was zijn er nu wel entreetickets nodig om het te mogen bewonderen. Door een Barcelona City Pass aan te schaffen bespaar je veel geld. Onder andere tickets voor het Park Guell zitten standaard bij deze pas inbegrepen.
Park Guell
Bron afbeelding

4. Poble Espanyol

Poble Espanyol is een openluchtmuseum op de stadsheuvel Montjuic, geheel in de stijlen van een authentiek Spaans dorp. Een mooie omgeving en heel geschikt voor een fijn dag uitje. Een dag in Poble Espanyol sluit je dan ook af met de fonteinenshow bij Placa Espanya. Nog leuker: je kan er met een kabelbaan naar toe!

5. La Pedrera

La Pedrera (de Steengroeve) is een van Gaudi’s meest populaire huizen. Door architectuurliefhebbers beschouwd als een waar meesterwerk, werd het pand lange tijd bewoond door de rijke familie Mila. Tegenwoordig is het prachtige pand een enorm populaire toeristische trekpleister en een van de bekendste symbolen van Barcelona. Een spectaculair dakterras, een unieke avondvoorstelling en niet te vergeten onderdeel van de Unesco Wereld erfgoedlijst. Koop je kaartjes vooraf om lang wachten te voorkomen.

Bron afbeelding

Tip: Bezoek na La Pedrera ook meteen Casa Batllo!

Reageren