Een mooie vakantie in winters Duitsland

Duitsland is één van de populairste vakantielanden voor Nederlanders. En dat is natuurlijk niet zo vreemd, want qua afstand is het prima te doen met de auto of met het openbaar vervoer. Vliegen kan ook, maar wordt minder gedaan omdat het vaak meer tijd kost dan vervoer over de weg of over het spoor. Duitsland is zowel in de zomer als in de winter een prima vakantieland. In de winter kun je er namelijk heel goed terecht voor wintersportactiviteiten. Of gewoon voor de warmte en gezelligheid die onze oosterburen ook te bieden hebben.

Wintersport in Duitsland

Als je graag je wintervakantie in Duitsland wilt doorbrengen dan kun je in het hele land een mooi en ruim vakantiehuis huren. Deze vakantiehuizen worden zowel door particulieren als door ondernemers aangeboden. Je kunt kiezen uit een knus huisje voor twee personen maar ook voor ruime accommodaties waar je met een groep van tien personen of meer kunt verblijven. Deze laatste zijn ideaal als je bijvoorbeeld met een groep vrienden op vakantie gaat of met een groot gezin. In alle delen van Duitsland, van Saksen tot Beieren en van Rheinland-Pfalz tot Sleeswijk-Holstein zijn mooie vakantiehuizen te vinden die je vaak het gehele jaar door kunt huren. Wil je in de voorjaarsvakantie naar Duitsland, reserveer dan wel op tijd want anders is de kans groot dat je achter het net vist.

wintersport duitsland

Langlaufen en wandelen in de sneeuw

In Duitsland is de kans op een witte winter nog altijd een stuk groter dan in Nederland. Dus wil je genieten van de witte wereld, bijvoorbeeld in de kerstvakantie of in de voorjaarsvakantie dan kun je in Duitsland prima terecht. Een vakantiehuis in Duitsland is dan een prima uitvalsbasis. In de bekende wintersportgebieden zoals bijvoorbeeld rond Winterberg zijn loipes uitgestippeld om te langlaufen. Waag je je liever niet op de lange latten dan kun je natuurlijk ook heerlijke wandelingen maken in de besneeuwde omgeving. Ook aan de apres ski is natuurlijk gedacht, geniet na een heerlijke dag in de sneeuw van een lekker glas glühwein bij de open haard van je vakantiehuis of in de gemeenschappelijke ruimte op het park waar je vakantiehuis is gevestigd.

wintersport duitsland bergen

Vakantie dicht bij huis

Duitsland heeft het grote voordeel dat het een buurland van Nederland is. Als je geen zin hebt om ver te reizen voor je wintervakantie dan is ons buurland een prima keuze. In enkele uren ben je aan de grens en in Duitsland kun je over het algemeen vlot doorrijden, zeker als je de mogelijkheid hebt om buiten de schoolvakanties te reizen. Ook kun je als je niet zelf wilt rijden de trein nemen. Duitsland heeft een uitgebreid spoornetwerk en tussen alle grotere steden rijden hogesnelheidstreinen die je in luttele uren van A naar B vervoeren.

wintersport duitsland alpen

Reageren