Mis nooit je favoriete programma´s tijdens de vakantieperiode

Baal jij ook altijd dat je jouw favoriete televisieprogramma’s moet missen als je op vakantie bent? Heel veel mensen vinden het altijd heel vervelend dat hun serie wordt onderbroken tijdens een vakantie naar het buitenland. Ze moeten dan enkele weken wachten voordat ze hun favoriete serie weer kunnen bekijken en soms kan dat heel moeilijk zijn. Zeker als ze het heel spannend is kan het soms moeilijk zijn om hier tijdelijk afscheid van te nemen. Maar gelukkig is dat tegenwoordig verleden tijd, want door middel van een VPN verbinding kan je jouw favoriete programma terugzien op je smartphone, tablet of laptop. Hoe gaat dat precies in zijn werk?

Maak verbinding met Nederland

Niets is zo frustrerender als je favoriete programma kunnen zien als je in het buitenland zit. En als je dan probeert te streamen met RTL XL of NPO Start, dan wordt het programma niet afgespeeld omdat jouw vakantieland niet over de juiste uitzendrechten beschikt. In dat geval kan een VPN verbinding de uitkomst bieden. Maar hoe werkt dat precies?

Met VPN kan je namelijk verbinding maken met een andere server in Nederland waardoor het lijkt alsof je in je eigen huis naar jouw favoriete serie aan het kijken bent. Maar in werkelijkheid ben je in het buitenland en kijk je vanaf je vakantieadres jouw programma terug. Een VPN maakt het dus mogelijk om geografische blokkades te omzeilen en geeft je toegang tot bepaalde programma’s die je alleen in Nederland zou kunnen bekijken.

Je anonimiteit wordt gewaarborgd

Veel mensen die in het buitenland naar hun series willen kijken, zijn bang om gesnapt te worden door de lokale overheid. In sommige landen is het namelijk verboden om bepaalde programma’s te kijken.Gelukkig kan een VPN ook in deze kwestie jouw helpende hand zijn. Je kunt namelijk anoniem blijven als je een VPN gebruikt om te kunnen internetten. Het enige wat je hoeft te doen is een passende VPN aanbieder zoeken zodat je wel de ‘verboden’ programma’s kunt kijken. De buitenlandse providers kunnen via de VPN verbinding immers niet zien welke websites, apps of televisieprogramma’s opgevraagd worden. Hierdoor wordt privacy gewaarborgd en blijven gebruikers anoniem.

Wees het internetcensuur te slim af

Heerst er internetcensuur in een bepaald land dat je verblijft? Dan zal je misschien angstig zijn om bepaalde programma’s te bekijken. Vaak dreigen deze overheden met dat je geen trucages kunt uithalen omdat ze je toch altijd weten te vinden. Echter is er bewezen dat je ook deze censuur te slim af kan zijn met VPN. Je moet alleen verbinding maken met een VPN server dat een uitgebreid server netwerk heeft in het land van jouw bestemming. Op die manier hoef jij nooit jouw favoriete programma’s te missen tijdens je vakantie.

 

Reageren