Mijn surfvakantie in Hawaii

Hawaii is de perfecte plek om de techniek van het surfen onder de knie te krijgen, daarom besloot ik vorig jaar mijn surfvakantie in deze Amerikaanse staat door te brengen. Hawaii wordt ook wel het Utopia genoemd voor surfers. Inmiddels kan ik dat zeker beamen. Ik heb er een geweldige tijd beleefd en kan het jou als surfliefhebber zeker aanbevelen.

Hawaii is er voor de beginnende en gevorderde surfer

Hawaii is een surfwalhalla voor zowel de beginnende als de gevorderde surfer. De noordkust is er voor de gevorderde surfer. Nu had ik wel wat surfervaring, maar niet voldoende om hier al aan de slag te gaan. Ik begon daarom aan de andere kant van Hawaii om mijn surftechnieken beter te leren beheersen. Naarmate de dagen vorderden, kreeg ik de techniek steeds beter onder de knie.

Juist de diversiteit aan moeilijkheidsgraden van de golven, maakt Hawaii tot een aantrekkelijke surfbestemming.

De beste surfplekken in Hawaii

OAHU

Oahu in de noordkust van het eiland is de plek om de perfecte golf te vangen, ongeacht je vaardigheidsniveau. Voordat je eropuit gaat, moet ik wel zeggen dat de wintergolven enorm kunnen zijn en het beste aan het professionele publiek kunnen worden overgelaten. De zomergolven zijn echter veel tammer en zijn ideaal voor de beginnende en gemiddelde surfers.

MAUI

De wateren van Maui zijn kristalhelder en bieden surfers en paddleboarders een fantastisch uitzicht op de riffen, tropische vissen en zeeschildpadden. Het is ook een geweldige plek omdat je elke kust in minder dan drie uur kunt bereiken. Houd er echter rekening mee dat het een welverdiende reputatie heeft als een winderig eiland. Daarom is het raadzaam om vooral in de ochtenden te surfen.

BIG ISLAND

Omdat het de jongste van de Hawaiiaanse eilanden is, heeft het grote eiland minder stranden en surfspots dan de andere eilanden. Als gevolg hiervan kan het vaak worden overschaduwd door enkele van de meer bekende locaties op het eiland. En hoewel veel plekken hier zijn gericht op mensen met meer ervaring, kun je nog steeds enkele plaatsen op Big Island vinden die geschikt zijn voor beginners en meer gevorderde vaardigheidsniveaus.

KAUAI

Het is geen toeval dat Kauai enkele van de beste professionele en amateur-surfers ter wereld heeft geproduceerd. Het eiland is de perfecte plek voor surfers van alle niveaus, van beginners tot wereldkampioenen. De witte zandstranden van Kauai en het hele jaar door passaatwinden maken het de perfecte surfbestemming.

Lees ook: Surfen in Marokko

Leren surfen bij een Hawaii surfcamp

Langs de kusten van Hawaii is er een groot aantal surfscholen. Met elk surfcamp dat zijn eigen programma aanbiedt, kan het moeilijk zijn om erachter te komen welke aan je wensen voldoet. Ik zal je daarom hieronder meer informatie geven over 3 goede surfscholen.

PATA SUDAKA SURF TRIPS IN OAHU

Ga met Pata Sudaka in Oahu, voor een surfvakantie die yoga, wandelen, paddleboarden en surfen combineert. Deze surfschool nodigt gasten uit om deel te nemen aan een van hun zeven of tiendaagse surfkampen, gericht op zowel beginners- als gevorderden. Het kamp biedt dagelijks ontbijt en traditionele lunches die gasten kennis laten maken met de lokale keuken. Accommodatie voor het surfkamp is een gedeelde kamer in een privéstrandhuis.

MAUI SPORTS ADVENTURES OP MAUI

Tijdens een surfvakantie bij Maui Sports Adventures, krijgen gasten surf- en paddle-lessen. Gerund door de familie Schweitzer, is het onderwijs van de surfschool op de oceaan een topprioriteit omdat het vriendelijke team niet alleen de beste plekken in de omgeving vindt om te surfen, maar ook gasten leert over stromingen en getijden. Privé surf- of SUP-lessen zijn inbegrepen in de tarieven, evenals boardverhuur, dagelijks ontbijt en accommodatie in een privébungalow met airconditioning, gedeeld met maximaal drie andere surfers. Er zijn verschillende activiteiten, zoals duiken, vissen, wandelen en windsurfen, die populair zijn in Maui en die tegen een toeslag kunnen worden georganiseerd.

KAUAI SURF SCHOOL OP KAUAI

Deze school is gelegen in het zonnige Poipu Beach op het ‘Garden Isle’. Leren surfen is gemakkelijk en leuk met het professionele personeel en de beste uitrusting. De Kauai Surf School werkt het hele jaar door met kleine groepslessen en privé surflessen voor de beginnende surfer. Ze bieden ook surfkampen van een week voor beginners tot halfgevorderde surfers. Door oceaankennis en waterveiligheid in de training te betrekken, zorgen ze voor een positieve surfervaring. Ook op deze surfschool kun je verblijven in goede accommodatie.

Wat biedt Hawaii nog meer?

Naast surfplezier, biedt Hawaii natuurlijk nog veel meer. Zo zijn er prachtige stranden waar je urenlang kunt doorbrengen. Ook de relaxte cultuur en vriendelijke mensen zijn erg kenmerkend voor deze Amerikaanse staat. De tropische regenwouden en lieflijke valleien maken Hawaii ook tot een aantrekkelijke vakantiebestemming voor natuurliefhebbers. Wat dacht je bijvoorbeeld van snorkelen tussen de dolfijnen of een tour naar Pearl Harbor?

Beleef Hawaii en boek je vliegticket

Zoek je een uitdagende vakantiebestemming waar je naar hartenlust kunt surfen? Of wil je het surfen voorgoed onder de knie krijgen? Reis dan af naar Hawaii en beleef de ultieme surfvakantie zoals je die nog nergens anders hebt ervaren. Boek je vliegticket online en geniet volop van de fascinerende golven en vriendelijke mensen!

Reageren