Mijn rondreis door het mooie Turkije

Een paar jaar geleden heb ik een rondreis door Turkije gemaakt. Alhoewel ik nooit zo’n hoge pet van Turkije als vakantieland op had (denk aan all inclusive resorts met mensen die alleen maar eten of in de zon liggen) ben ik daar helemaal van teruggekomen. Wat een prachtig land is dit met een schitterende natuur en bijzonder vriendelijke mensen. De moeite meer dan waard!

4022176653_3ac33bf14c_z

Istanbul

Onze rondreis startte in de wereldstad Istanbul. Een mix tussen oost en west, waar vrouwen in ultrakorte rokjes naast compleet bedekte vrouwen aan het winkelen zijn. We bezochten onder meer de Aya Sofia (eerst moskee, toen kerk, nu museum) en het Topkapi paleis waar de sfeer van oude sultans en harems nog goed voelbaar is. Ook heb ik teveel leuke souveniertjes en hebbedingetjes gekocht op de overdekte markt.

Vervolgens trokken we verder naar Çanakkele en Troje. Dit zijn bekende steden uit de geschiedenis waar veldslagen zijn uitgevochten en nu nog steeds veel overblijfselen daarvan te zien zijn in onder meer musea. Ook een replica van het bekende paard van Troje hebben we tijdens dit bezoek gezien. Verder zijn het leuke steden waar we onder meer heerlijk pide (gevuld platbrood) hebben gegeten.

474524515

Kusadasi

De laatste dagen van onze rondreis brachten we door in de kustplaats Kusadasi. Dit is geen enorm grote stad met veel resorts maar een gezellig kleinschalig plaatsje met kleine hotelletjes en veel sfeer. Hier wil ik zeker nog een keertje naar terug! Veel straten zijn autovrij en de haven is ontzettend gezellig om doorheen te slenteren en om een glaasje Turkse çay te drinken.

Vanuit Kusadasi hebben we diverse excursies gemaakt waaronder één naar Efeze, een van de grootste opgravingen uit de Griekse Oudheid. Ontzettend indrukwekkend om te zien. Een van de zeven oude wereldwonderen, de tempel van Artemis, staat hier! Deze rondreis door Turkije was echt geweldig en ik hoop binnenkort nog een keer terug te kunnen gaan om dit land nog beter te leren kennen.

Reageren