Mijn reis om de wereld in 80 dagen

Wellicht heb je het wereldberoemde boek ‘De reis om de wereld in 80 dagen’ van Jules Verne gelezen. Nu wil ik niet beweren dat ik dezelfde reis heb gemaakt, maar wel heb ik tijdens mijn reis om de wereld een aantal bijzondere plekken gezien die ik je niet wil onthouden. Er is ongelofelijk veel moois op de wereld te ontdekken en waarom zou ik jou daar geen deelgenoot van maken?

Skiën in de woestijn van Dubai

In plaats van een wintersportvakantie te boeken in Frankrijk of Oostenrijk, kun je ook een reis maken naar Dubai. In het woestijnlandschap 50 kilometer van Dubai kun je midden in de zomer op de latten staan. De ‘Big Red’ is een geliefde duin van fervente wintersportliefhebbers in het Midden-Oosten.

De beste reisbestemming voor komende jaren

Een andere bijzondere ervaring die ik heb opgedaan in mijn reis om de wereld in 80 dagen, is het ontdekken van de bezienswaardigheden in Taiwan. Hoewel het eiland aan de andere kant van de wereld ligt, is het zeker de moeite waard om te bezoeken. Niet alleen de wonderschone natuur, maar juist ook de moderne hoofdstad maken Taiwan een aanrader voor een aantal dagen vakantie.

Fietsen in het Himalaya gebergte

Hoewel ik niet zo’n fietsliefhebber ben, heb ik er toch voor gekozen om mijn wereldreis een aantal dagen op de fiets te doen. Dit deed ik onder andere in het indrukwekkende Himalaya gebergte. Zelden heb ik zoveel mooie natuur gezien als in dit schitterende berglandschap. Soms met gevaar voor eigen leven, maar dat gaf mijn reis juist meer avontuur en karakter.

Mocht je nog geen plannen hebben voor je komende vakantie, dan kan ik je een van deze bezienswaardigheden zeker aanraden.

Reageren