Mijn reis naar Antarctica

Als ik één vakantie nog een keertje zou mogen doen, dan zou het mijn reis naar Antarctica zijn. Dit is een heel bijzondere ervaring geweest die ik niet snel meer zal vergeten. Tijdens deze vakantie heb ik mijn ogen uitgekeken en de meest bijzondere monumenten vastgelegd met de fotocamera.

Een cruisevakantie naar AntarcticaDeze vakantie heb ik doorgebracht op een cruiseschip. Ik ben eerst via Buenos Aires naar Ushuaia gevlogen en vanaf daar ingecheckt op het cruiseschip voor de cruisevakantie. Het is sowieso de moeite waard om een nachtje langer te boeken in Ushuaia, zodat je ook wat tijd hebt om het stadje een beter te leren kennen.

De mooiste plekjes van Antarctica

Vooral rond South Shetlands en het Antarctisch Schiereiland heb ik mijn mooiste ervaringen opgedaan. Ik heb hier talloze diersoorten in het wild ontmoet. Je kunt bijvoorbeeld denken aan pelsrobben, zeeluipaarden, krabbeneters en stormvogels.

Pygoscelis_papua
De meest unieke ervaring op Antarctica waren toch wel de ontmoetingen met de pinguïns en verschillende walvissen. Ik wist niet dat pinguïns zulke grappige beesten waren! De blauwe vinvis heeft een onvergetelijke indruk op me achtergelaten, net als de vele orka’s die ik hier heb zien rondzwemmen.

Tips voor een reis naar Antarctica

ice-floes-285270_640
Zorg dat je voorbereid bent op de meest extreme weersomstandigheden. In het stadje Ushuaia kan het weer heel veranderlijk zijn. Ook Antarctica zelf is natuurlijk geen warm vakantieoord. Neem daarom voldoende warme kleding mee. Wat je zeker ook niet mag vergeten is je fototoestel. Hiermee kun je de meest bijzondere momenten vastleggen op beeld.

Ik kan je een reis naar Antarctica zeker aanbevelen. Schroom daarom niet om je vakantie hier naartoe te boeken. Het is namelijk een ervaring die je nooit meer zult vergeten!

Reageren