Een duikvakantie in Egypte  

Beroemd vanwege de Egyptische piramides, prachtige landschappen en kleurrijke koralen, heeft Egypte alles wat je nodig hebt voor een heerlijke duikvakantie. Lees hieronder waar je het beste en goedkoop kunt duiken in Egypte, ontdek meer over het land zelf en bekijk ten slotte een aantal belangrijke tips voor je vakantie.

Een duikvakantie in Egypte

Duiken in Egypte

De riffen van Egypte wemelen van het leven; heldere koralen en wolken van vissen zorgen samen voor een kleurenpracht. Het heerlijk rustige en heldere water zorgt voor ideale omstandigheden voor nieuwe duikers, wrakduikers of iedereen die gewoon geïnteresseerd is in het verkennen van de prachtige onderwaterwereld. Vanwege het uitstekende zicht en de gemakkelijke toegang tot diepten is het ook een aantrekkelijke locatie voor trainingen.

Veel van de duikbestemmingen bieden toegang tot beroemde Egyptische historische locaties, maar het is ook gemakkelijk om een ​​vakantie op te splitsen over een aantal verschillende plekken, zodat je naast een verscheidenheid aan duiklocaties ook de verschillende culturen kunt ervaren.

Beste plekken

Als je gaat duiken in Egypte en de beste plek zoekt hiervoor, bekijk dan de volgende 3 populaire locaties.

Hurghada

Als je gaat duiken in Egypte is Hurghada een goede optie. Hier kun je dagelijks duiken en deze plaats is ook een favoriet vertrekpunt voor veel liveaboards (boten waar je op overnacht). Liveaboard-reizen vertrekken vanaf hier om een ​​groter aantal locaties in het noorden of zuiden te verkennen. Er zijn vele routes om uit te kiezen; sommige zijn gespecialiseerd in wrakken, terwijl andere een mix van wrakken en riffen bieden. Er is een scala aan boten beschikbaar met enkele van de meest luxueuze boten. Reizen zijn meestal zeven dagen, maar kortere periodes zijn ook beschikbaar.

koh lanta duiken

Als je dagelijks duikt, houd er dan rekening mee dat veel duikcentra zich in hotels bevinden, dus houdt hier rekening mee bij het kiezen van je accommodatie. Je kunt duiken met centra in andere hotels, maar vergeet niet dat je daar elke ochtend al vroeg aanwezig moet zijn. Dit kan aanzienlijk bijdragen aan de lengte van je duikdag.

Hurghada is een geweldige plek voor wrak liefhebbers, maar ook voor degenen die graag willen duiken met dolfijnen in Egypte. Deze zwemmen hier in het wild rond dus hopelijk kun je er een aantal spotten!

Marsa alam

Als je gaat duiken in Egypte en voor Marsa alam kiest weet dan dat hier vooral volop langs de kust wordt gedoken. Duikcentra organiseren ook minibussen naar andere kustduikplekken, dus het is een goede keuze als je niet echt van boten houdt. Als je wel met een boot de zee op wilt kun je kiezen uit grote comfortabele boten die dagtochten en excursies naar Elphinstone maken. Sommige operators gebruiken kleinere opblaasbare zodiacboten om je naar duiklocaties te brengen. Het kustduiken is ontspannen en kalm en geschikt voor alle niveaus, maar sommige andere locaties zoals Elphinstone vereisen meer ervaring om comfortabel te kunnen genieten.

Marsa Alam of beter gezegd Port Ghalib is een populaire plek om te vertrekken voor een liveaboard-vakantie naar de meer zuidelijke locaties van Egypte. St Johns, Daedalus, Fury Shoals, Brothers en Elphinstone zijn de grootste duiken tijdens deze cruises. Boten zijn groot en comfortabel en variëren in luxe. Over het algemeen zijn de locaties op de liveaboardroutes meer geschikt voor gevorderde en ervaren duikers; de plekken zijn diep en kunnen een sterke stroming ervaren.

Sharm el-sheikh

Sharm el-Sheikh is ook een populaire locatie als je gaat duiken in Egypte. Het is tevens de toegangspoort tot vele liveaboard-boot en route-opties. Sommige plekken hebben een sterke stroming, waardoor ze ongeschikt zijn voor beginners, maar bieden de prachtigste duiken voor degenen die een beetje meer gevorderd zijn. Liveaboard-operators vereisen vaak tussen de 30 en 50 gelogde duiken als een vereiste om mee te kunnen reizen.

Sharm el-Sheikh heeft ongeveer 30 verschillende locaties om tijdens dagtochten te verkennen. Boten zijn groot, comfortabel en speciaal gebouwd om te duiken. Ras Mohamed National Park biedt een aantal spannende locaties voor diegenen die dagelijks duiktrips maken. Kustduiken en speedbootduikopties zijn beschikbaar voor degenen die daar de voorkeur aan geven.

Egypte als vakantieland

Egypte is beroemd om zijn oude beschaving die beelden oproept van piramides, sfinx en mummies. Lang het decor voor archeologisch avontuur en ontdekking, trekt Egypte bezoekers aan om zijn unieke geschiedenis.

De geografie van het land is ongewoon, de Golf van Suez splitst Egypte bijna in tweeën en het land strekt zich uit over zowel Afrika als Azië. De kustlijnen bestaan uit de Middellandse Zee en de Rode Zee, en hoewel een groot deel van het land woestijn is, verrijkt de Nijl zijn oevers met veel groen.

Tips

  • Het is verplicht om een ​​duikcomputer te hebben: veel mensen hebben er geen en denken dat het niet nodig is, of dat je er een kan delen. Fout. In Egypte en in veel andere landen is het gebruik van een individuele duikcomputer verplicht, voor je eigen veiligheid.
  • Het is niet toegestaan ​​om handschoenen te dragen: dit is om het onderwaterleven te beschermen.
  • De maximale diepten: tenzij je een technische duiker bent of een diepe duikspecialiteit hebt – waarmee je in dit geval tot 40 meter kunt duiken – kun je alleen duiken tot 30 meter. Dat is de regel voor elk duikcentrum.
  • Veiligheidsboei: als je zonder gids duikt, is het verplicht om een ​​veiligheidsboei te hebben. Sommige duikcentra controleren dit misschien niet, maar de meeste wel.
  • Duikverzekering: het is niet verplicht om een ​​duikverzekering te hebben om in Egypte te duiken. Sommige duikcentra vereisen dit echter wel om met hen te duiken. Het is dus aan te raden er een af te sluiten.
  • Als je hoogseizoen vermijdt en niet kiest voor de mega grote resorts kun je in Egypte vrij goedkoop duiken. Boek op tijd en doe wat onderzoek naar de verschillende plekken. Het is het hele jaar mogelijk om te duiken in Egypte.
  • Vergeet niet een Egypte visum aan te vragen, zie meer informatie hier.

Afgezien van de vele historische bezienswaardigheden, is duiken in Egypte erg populair en heeft vele bestemmingen om uit te kiezen. Maar er is nog veel meer; je kunt de woestijn verkennen, sandboarden in de duinen, een boottocht maken om dolfijnen te bekijken, ontspannen op het strand, een jeep of kameel ritje maken bij zonsondergang of zelfs voor een luchtballonvaart kiezen. Kortom, genoeg te zien en beleven in dit fascinerende land. Geniet van je duikvakantie!

Reageren