Mijn duikvakantie in Egypte  

Mijn duikvakantie in Egypte was er eentje om niet snel meer te vergeten. Egypte is niet alleen het land van de Nijl en de piramides, maar vooral ook van het duiken. Op diverse plekken is de onderwaterwereld te bewonderen.

dragons-head-207373_640De mooiste koraalriffen ter wereld

De koraalriffen van Egypte behoren niet alleen tot de mooiste koraalriffen ter wereld, het dierenrijk is bovendien erg divers. Dieren die je in de zee kunt tegenkomen tijdens het duiken zijn bijvoorbeeld zeekoeien, hamerhaaien en zeeschildpadden. En zeg nu zelf, wie wil dat nu niet meegemaakt hebben? Ik ben wezen duiken in Elphin Stone bij Marsa Alma, waar ik deze unieke wereldwonderen heb mogen aanschouwen.

Zwemmen met dolfijnen

Ik heb ook een aantal dagen doorgebracht in Hurgahada waar ik ben wezen duiken. Ik heb hier zelfs met dolfijnen gezwommen, iets dat ik altijd al graag wilde doen. Het leuke is dat de dolfijnen hier gewoon in het wild rondzwemmen. Deze plek wordt verder gekenmerkt door Sha’ab El Fanadir, een schitterend koraalrif.

Duiken voor beginners en gevorderen

Heb je nog geen idee waar je wilt gaan duiken in Egypte? Kies dan voor Marsa Alam. Hier kunnen zowel beginnende als gevorderde duikers terecht. Veel koralen beginnen hier aan het wateroppervlak en bovendien zijn er genoeg unieke dieren te zien die je hier kunt bewonderen. Wat dacht je bijvoorbeeld van koraalduivels en clownvissen?

Zelf regelen of laten verzorgen

Je kunt op eigen houtje vertrekken naar Egypte en zelf je duikvakantie organiseren, maar je kunt ook kiezen voor een geheel verzorgde duikvakantie. Zo zijn er diverse all inclusive vakanties mogelijk waar je een beroep op kunt doen. Aangezien ikzelf geen duikexpert was, heb ik gekozen voor een geheel verzorgde duikvakantie. Dat bood mij net wat meer zekerheid.

Het is een vakantie die ik je zeker kan aanbevelen!

Reageren