Met het vliegtuig op vakantie: 5 tips om je goed voor te bereiden

De zomer staat weer voor de deur: nog even en dan vertrekken we weer richting de zon voor een heerlijke, welverdiende vakantie. De meeste vakantiebestemmingen liggen echter niet om de hoek. En we reizen ook steeds vaker met het vliegtuig. Lang niet altijd een pretje zo’n overvol vliegtuig met veel lawaai en weinig beenruimte. Reis je met je gezin dan is het ook nog eens heel belangrijk om je kids rustig te houden. En tja, hoe doe je dat? Vandaag geven we je wat tips om zo’n vliegtuigreis heerlijk ontspannen door te brengen. Ook vertellen we je wat trucs om de kids relaxed en lekker bezig te houden op reis. Zo kun je zelf ook veel beter ontspannen!

De juiste plek en vliegmaatschappij

Sommige vliegmaatschappijen staan bekend om hun goede service en comfort. Denk aan Singapore Airlines of Lufthansa. En vaak zijn de tickets niet eens zoveel duurder. Op een lange reis zul je jezelf dankbaar zijn wanneer je zo’n vliegmaatschappij met topservice boekt. Geef eventuele dieetwensen van tevoren door. Boek je plek ook vooraf zodat je op een comfortabele plek zit. Ook kun je natuurlijk je eigen eten meenemen. Check wel de richtlijnen, want dit mag vaak niet. Maar vaak kun je eten dat je in de vertrekhal koopt, wel meenemen.

Wil je op Schiphol parkeren? Plaats je auto dan bij voorkeur op lang parkeren of in kleinere gemeente in de buurt bij het station. Vertrek je via Düsseldorf? Parkeren op vliegveld Düsseldorf kan al vanaf 2,67 euro per dag en er zijn maar liefst 20.000 plekken.

Optimaal comfort

In een vliegtuig is er meestal weinig comfort en dus is het belangrijk om het jezelf zo aangenaam mogelijk te maken. Reis je ook in de nacht? Neem dan nekkussens, slaapmaskers en fleecedekens mee. Zorg er ook voor dat je je even kunt opfrissen in de ochtend. Ook een paar warme sokken of warm vest zijn een goed idee. Door de airco kan het namelijk best koud zijn in een vliegtuig. Neem ook oordopjes mee tegen het lawaai. Ook een noise cancelling koptelefoon is een optie (maar wel iets duurder). Heb je snel last van je oren? Dan kunnen Flyfit oordopjes heel goed helpenn. Zeker wanneer jij of één van je gezinsleden verkouden is.

Leuke activiteiten

Wanneer je bezig bent met dingen die je leuk vindt, dan gaat de tijd snel voorbij. Boeken lezen, films kijken of naar documentaires luisteren. Meestal hebben we er weinig tijd voor. Maar in het vliegtuig heb je uren de tijd! Het moment dus om even lekker onderuit te zakken met een goede film, Netflix serie, wat lekkere playlists of interessante YouTube filmpjes. Bedenk van tevoren wat je graag wilt doen. Zorg ervoor dat je de links in een memo hebt staan en de films of boeken gedownload. Voor de kinderen neem je natuurlijk hun favoriete films, boekjes, speelgoed en knuffels mee. Ook een cadeautjestas met een klein cadeautje (klein speeltje, snoepje) dat ze elk uur mogen uitpakken, werkt vaak perfect.

Tijdverschil?

Vaak heb je met vliegreizen een tijdverschil. Reis je naar het oosten dan heb je het meeste last van jetlag. Maar ook bij grote tijdverschillen kan het even wennen zijn aan een ander dag- en nachtritme. Ben je een slechte slaper? Neem dan voor de zekerheid een paar slaappillen mee. Ook melatonine pillen werken vaak goed. Zorg er ook voor dat je de eerste dagen een rustig programma hebt zodat je tijd hebt om te even te wennen.

Reageren