Met deze tips kom jij relaxed thuis na je vakantie!

Yes! De vakantietijd is weer aangebroken en we gaan met z’n allen massaal op pad. Iedereen heeft een eigen droomvakantie voor ogen. Pak je je koffer in voor een relaxte zonvakantie in Zuid-Europa of raap je je kleding bij elkaar voor een actieve wandelvakantie? Iedereen heeft een andere manier van vakantievieren maar hetzelfde gevoel bij thuiskomst. Het gemis naar je favoriete vakantieplekje wanneer je weer in het ‘saaie’ leven belandt. De ‘thuiskomstress’ laat je liever achterwege, wij geven een aantal tips hoe je dit doet!

1. Pak je koffer slim in

Waar je bij vertrek de grootste zorg aan het inpakken van je koffer besteedt, is het al snel verleidelijk om al je spullen lukraak in je koffer te proppen bij vertrek. Wanneer je je kleren gesorteerd inpakt scheelt dat bij thuiskomst een hoop onnodige stress. 1 zak voor de vuile lichte was, 1 voor de vuile donkere en 1 voor de schone. Zo hoef je ze alleen maar onderste boven te kieperen wanneer je thuis komt.

Relaxed thuiskomen van vakantie

2. Voorkomen is beter dan genezen

Eindelijk thuisgekomen na een lange reis en aankomen in een stoffig huis vol rondslingerend afval is vrij bevorderlijk voor je ‘thuiskomstress’. Geloof ons, het schoonmaken van je woning is een stuk prettiger voor vertrek dan bij thuiskomst. Haal onderweg naar huis een vers bosje bloemen en kom thuis in een heerlijk ruikend en vooral schoon huis.

3. Je eigen fijne bed

Of je nou 2 weken op een steenhard matras hebt geslapen of je nachten doorgebracht hebt op een zachte boxspring, je eigen verschoonde bed is heilig! Als je er tijd voor hebt is het aan te raden om vlak voor je weggaat je beddengoed nog even snel te verschonen. Zo kun jij de eerste nacht thuis doorbrengen in een heerlijk fris bed. Duo rolgordijnen dicht en welterusten!

4. Onder de radar

Het is natuurlijk hartstikke verleidelijk om al je vrienden, kennissen, familie en collega’s telefonisch  te vertellen hoe leuk je vakantie was. Probeer dit te vermijden! Voor je het door hebt open je je mail, word je overspoeld door werkmailtjes en zit je tot over je oren in de stress. Blijf dus de eerste dag lekker thuis en neem wat tijd voor jezelf, sluit je jaloezieen of vitrage en besteed de eerste dag na thuiskomt aan jouw favoriete bezigheid.

Heb jij je volgende vakantie al geboekt?

Reageren