De meest romantische steden in Nederland

Ondanks het feit dat elke dag geschikt is voor een romantisch moment, zijn de echt romantische periodes in het jaar vrij beperkt. Met Valentijnsdag in aantocht begint het voor de meesten echter te kriebelen. Zou je partner er dit jaar wel aan denken om je spontaan te verrassen om moet je hem of haar met subtiele tinten wijzen op het belang van dat kleine beetje extra aandacht. Uiteraard kan je veel van de ander laten afhangen, je kan natuurlijk ook het heft in eigen hand nemen en een leuke city-trip plannen naar een van de vele romantische steden die Nederland rijk is.

Nijmegen

Limburg staat al jarenlang fier bovenaan als het gaat om steden met veel romantiek. Als een van de oudste steden in Nederland is Nijmegen gezegend met een groot scala aan oude gebouwen die duidelijk verwijzen naar het verleden van de stad. Romantische locaties zijn uiteraard de Waalkade, Kronenburg Park en het Valkhof. Romantisch dineren door je uiteraard in een van de vele restaurants nabij de Waalkade. Ben je echt romantisch aangelegd en zoek je, naast de Valentijnscadeaus voor haar, een manier om haar echt te verrassen, boek dan een overnachting in een van de betere hotels die de stad rijk is.

Waalbrug Nijmegen

Doorn

Doorn is de stad die een centrale rol heeft gespeeld in de periode tussen de Eerste Wereldoorlog en het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. De stad herbergt een aantal indrukwekkende locaties, waaronder het Huis Doorn. Dit is vanaf 1918 de verblijfplaats geweest van de uit Duitsland verdreven Keizer van Duitsland. Hier heeft hij tot 1941 gewoond. Op het landgoed bevindt zich ook zijn mausoleum. Naast de geschiedkundige waarde van de plaats, bezit Doorn een behoorlijk stuk natuur, hetgeen bijzonder geschikt is voor het maken van een romantische wandeling.

Giethoorn

Als je op zoek bent naar ouderwetse romantiek mag Giethoorn niet op je bucketlijst ontbreken. Met het Nationaal Park Weerribben-Wieden in de buurt, de beroemde fluiterboten in de nabijheid is Giethoorn het summum van de romantiek. De groene omgeving van deze, in Overijssel gelegen plaats, draagt zeker bij tot een heerlijk romantisch verblijf. Want waar in Nederland kan je immers in je eigen boot over het water varen en heerlijk uitrusten in een van de vele hotels?

Giethoorn

Willemstad

Voor velen zal de plaats Willemstad als een verrassing in de oren klinken, het is namelijk gelegen in Brabant en niet op Curaçao. Dit romantische plaatsje bezit nog voor een groot gedeelte de ouderwetse verdedigingswallen die vroeger de stad bescherming bood tegen aanvallen door vijandelijke legers. Tegenwoordig is Willemstad een aangename plaats waar je heerlijk kunt genieten van de Brabantse gastvrijheid en de betere horeca. Met de jachthaven in de nabijheid en talloze wandelmogelijkheden is Willemstad bij uitstek geschikt voor een romantisch verblijf.

 

Reageren