De meest romantische plekjes van Lissabon

Lissabon is een heerlijke stad om met je geliefde te ontdekken. Wij geven je graag tips voor de meest romantische plekjes om te ontdekken tijdens je stedentrip naar Lissabon.

Paleis en Park van Pena

Het paleis van Pena en het omliggende park liggen in Sintra, net buiten Lissabon. Het is heel gemakkelijk te bereiken met de trein, maar het ligt in een omgeving met veel hoogteverschil. Trek dus stevige schoenen aan, want je moet nog wel een stukje klimmen. Het kleurrijke paleis doet door de bijzondere architectuur en de ligging bovenop een berg sprookjesachtig aan. Je kunt het paleis bezichtigen en van het weidse uitzicht genieten als je over de kantelen tuurt. Ook het bijbehorende park met de vele fonteinen is mooi om doorheen te dwalen.

Paleis en Park van Pena

Belém

In de wijk Belém geniet je natuurlijk van de lekkerste Pastéis de Belém, heerlijke zoete gebakjes gemaakt van custard en bladerdeeg. Maar ook de Torre de Belém, van oudsher een verdedigingstoren, is betoverend. Zeker in de avond, dan is hij mooi verlicht. Dit indrukwekkende bouwwerk is zo’n 35 meter hoog en vanaf het platform bovenop heb je prachtig uitzicht over de rivier, de Taag.

 Torre de Belém

Alfama

Alfama is het oude gedeelte van Lissabon. Neem de iconische tramlijn 28 naar dit deel van de stad en laat je betoveren door het pittoreske wijkje. Dwaal kriskras door de nauwe straatjes en van de trapjes en eet authentiek Portugees in één van de vele, kleine restaurantjes. Alfama is de bakermat van de traditionele fado, het Portugese levenslied. In de vele barretjes van de wijk is nog iedere avond fadomuziek te horen.

Bekijk ook deze top-beoordeelde activiteiten in Alfama:

Alfama

Boca do Inferno

Als je behoefte hebt aan wat indrukwekkend natuurgeweld, laat Lissabon dan achter je en zet koers naar Boca do Inferno in Cascais. Hier heb je een spectaculair uitzicht op de golven, die met duizelingwekkende kracht op de rotsen slaan. Hierdoor spuit het water via de grotten ook uit de bovenkant van de rotsen. Deze plek is ook bekend omdat Aleister Crowley, een astroloog, hier in 1930 zijn eigen dood in scene zette als publiciteitsstunt.

Dit zijn de populairste tours vanuit Lissabon naar Cascais:

Boca do Inferno lissabon

Miradouros

Miradouros zijn uitzichtpunten. Portugal ligt verdeeld over verschillende heuvels en er zijn vele Miradouros. Vanaf deze uitkijkpunten heb je een prachtig uitzicht en ze zijn vaak kunstig betegeld met Portugees aardewerk. Zoek een bankje en geniet samen van het uitzicht op één van deze romantische plekken. Als wij je een tip mogen geven: ga zeker naar Miradouro de São Pedro de Alcântra met de prachtige fontein. Romantiek gegarandeerd!

Lees ook: Lissabon met de auto verkennen!

Miradouros alfama

Quinta da Regaleira

Ook Quinta da Regaleira bevindt zich in Sintra. Dit paleizencomplex is waarschijnlijk de meest mysterieuze plek van Portugal en er doen dan ook verschillende spannende verhalen de ronde over deze locatie. Zo zou zouden film- en fotocamera’s er regelmatig spontaan stuk gaan. Het kasteel is rijkversierd en je kunt je hier gerust een hele dag vermaken. De bijzondere wenteltrap naar de waterput mag je niet overslaan en het kasteel zelf blijf je bekijken, door de vele gedetailleerde versieringen.

Bekijk deze top-beoordeelde tours naar Quinta da Regaleira:

Quinta da Regaleira

Reageren