Meerdere stedentrips in één vakantie?

Is het stapelen van stedentrips de nieuwe trend in vakantieland? Het is in ieder geval een leuk idee om er eens verder over te filosoferen. Steden bezoeken is altijd aantrekkelijk voor de korte vakantie. Houd je echter van steden, maar wil je er je zomervakantie mee vullen, dan kan het best aantrekkelijk zijn om van stad naar stad te trekken. Dit kan je ook nog eens op meerdere verschillende manieren invullen. Dat maakt het helemaal interessant om te bekijken hoe dit bij jou kan passen.

In hetzelfde land

Een goede manier om verschillende citytrips aan elkaar te koppelen, is door ze in hetzelfde land te boeken. De wat grotere landen hebben veel goede mogelijkheden te bieden op dit vlak. Denk bijvoorbeeld aan Spanje. De citytrip Barcelona staat al hoog op je lijstje. Daar kan je dan bijvoorbeeld een citytrip naar Valencia of een bezoek aan de stad Bilbao mooi aan koppelen. Op die manier kan je er zeker van zijn dat je je meerdere dagen goed vermaakt op jouw manier. Bovendien krijg je ook nog eens meerdere kanten van het land te zien.

Een tocht door meerdere landen

Een andere manier om je stedentrips te combineren, is door er een tocht door meerdere landen van te maken. Wat je bijvoorbeeld kan doen is het vliegtuig naar het zuiden van Europa pakken. Om dan vanaf daar in etappes terug naar Nederland te reizen. Je kan bijvoorbeeld in Venetië of Rome in Italië beginnen. Dan pak je een stad als Lyon of Straatsburg in Frankrijk, gevolgd door Parijs. Eventueel kan je het dan ook nog afronden met Brussel of Antwerpen. Voor je uiteindelijk weer thuis komt na een leuke, diverse vakantie.

Het beste van beide werelden

Er is ook nog een mogelijkheid om het beste van beide werelden te nemen. Misschien wil je wel eerst een paar dagen echt uitrusten. Dan kies je voor een paar dagen op het strand op één van de zonbestemmingen die Europa rijk is. Om dan vervolgens de tweede helft van je vakantie in een stad door te brengen. Je hebt dan weer de energie om ertegenaan te gaan. Dit is een methode die vooral voor bestemmingen buiten Europa vaak heel goed werkt. Dat kan het dus zeker ook de moeite waard om een keer te proberen. Bedenk je wel dat je dan meestal toch maar één stad ziet.

Eindeloos veel mogelijkheden

Het is in ieder geval leuk om te zien hoe groot je mogelijkheden zijn als het om stadsreizen gaat. Er zijn eindeloos veel steden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Dat geldt zeker voor Europa. Omdat je vakantiedagen ieder jaar maar beperkt zijn, kan het dus best de moeite waard zijn om meerdere steden met elkaar te combineren in één reis. Zo kan je zo veel als mogelijk zien. Om op die manier dus ook het beste uit je mogelijkheden te halen. Het is zeker heel aantrekkelijk om eens te bekijken wat je allemaal kan doen met jouw vakantiedagen op deze manier.

Reageren