Meer reizen door geld te besparen

Meer reizen? Wie wil dat nu niet. Reizen, de wereld ontdekken, op avontuur gaan, het zijn de mooiste momenten van het jaar waar je de beste herinneringen aan houdt. Hoe kun je eenvoudig meer reizen, langer reizen of verder weg gaan? Door een paar eenvoudige bespaartips kun je in een jaar een groot bedrag sparen en gebruiken om te reizen, zo kun je bijvoorbeeld een stuk langer op vakantie blijven, of een duurder ticket kopen naar een verdere bestemming. Dit is een overzicht met de beste bespaartips om meer te kunnen reizen.

  1. Spaarpot of spaarrekening

Belangrijk is het dat je resultaat kunt zien van wat je spaart. Zorg voor een spaarpot in huis waar je bijvoorbeeld je wisselgeld in doet. In een jaar tijd kan dit een enorm bedrag worden. Maak een aparte spaarrekening aan waar je elke maand een vast bedrag op stort en wanneer je geld over hebt het erbij stort. Wanneer je kunt zien wat je spaart heb je een beter doel voor ogen. Dan heb je ook een apart fonds voor wanneer je bijvoorbeeld goedkope tickets ziet, dan heb je het geld er al voor en kun bijvoorbeeld al in de tickets investeren.

  1. Onnodige vaste lasten en abonnementen

Je huur, verzekeringen en eten zijn natuurlijk vaste lasten die van groot belang zijn. Ook kun je maandelijks geld kwijt zijn aan dingen of abonnementen waar je echt wel zonder kunt. Heb je bijvoorbeeld een abonnement op een tijdschrift dat je weinig leest? Zeg deze dan op en investeer het geld van dit abonnement in je reis spaarpot. Een sportschoolabonnement waar je niet of weinig heen gaat? Ook zo’n voorbeeld, kijk in welke elementen je flink kunt besparen. En zet dat bedrag dan gelijk op je reis spaarrekening.

  1. Energie vergelijken

Waar je ook flink op kunt besparen, is je energierekening. Wist je dat dit wel honderden euro’s per jaar kan schelen? Geld wat je dus veel beter kunt gebruiken om te gaan reizen. Energie vergelijken doe je door middel van het gebruik van een onafhankelijke energievergelijker om zo te zien welke energieleverancier het beste bij jou past en welke het goedkoopst is.

  1. Boodschappen

Je kunt enorm veel geld besparen wanneer je iets meer aandacht besteed aan het doen van je boodschappen. Bekijk de folders en zie waar de beste acties zijn, of waar je goedkoop in bulk kunt kopen. Je kunt hier wekelijks een enorm bedrag door sparen.

Meer reizen? Het kost meer geld, met een aantal goede bespaartips kun je jaarlijks heel wat meer geld opzij zetten waardoor je meer of langer kunt reizen. Wanneer je een doel voor ogen hebt is het veel eenvoudiger om te sparen. Zorg voor een speciale spaarrekening of spaarpot waar je goed voor ogen kunt houden hoeveel je al gespaard hebt. Je energie vergelijken en een andere energieleverancier kiezen kan je jaarlijks heel wat geld besparen. Schaf onnodige abonnementen af en bespaar zo al een flink bedrag per jaar.

Reageren