Matka Canyon in Macedonië

De Matka Canyon is een prachtige kloof in Macedonië. Het is een echte must om te bezoeken wanneer je naar Macedonië gaat. Wat maakt de Matka Kloof zo bijzonder en waarom moet je er zeker eens heen gaan?

Wat is de Matka Canyon?

De Matka Canyon is een kloof gelegen in Macedonië. De kloof ligt ten westen van de hoofdstad Skopje. Je kunt er binnen 20 minuten komen van Skopje en het is één van de bekendste toeristische trekpleisters. Matka Macedonia is ruim 5000 hectare groot. Het wordt gezien als een belangrijk natuurgebied in Macedonië.

Flora en fauna

Het meest opvallende bij de Matka Canyon is de Treska rivier met aan beide kanten allerlei rotsformaties die soms wel 100 meter hoog zijn. Deze mondt uit in het Matkameer, een meer dat door de Matkadam is gecreëerd. In het gebied van de Matka Canyon vind je daarnaast minstens tien grotten die je ook nog kunt bezoeken. In één van de grotten heb je zelfs een ondergrondse bron. Er groeien in de omgeving talloze bomen en planten. Qua diersoorten kun je ook veel spotten. Vogelliefhebbers kunnen hun hart hier ophalen. En wist je dat er rond de 77 verschillende vlindersoorten in het gebied leven? Velen daarvan leven alleen in de Matka Kloof en nergens anders ter wereld. Ook zijn er meerdere vleermuissoorten die in de grotten leven.

macedonie matka canyon

Kloosters in de Matka Canyon

Ben je meer van de cultuur? Bij de Matka Canyon zijn maar liefst drie kloosters te vinden. Twee ervan dateren uit de veertiende eeuw. Hier kijk je absoluut je ogen uit. Er zijn ook enkele kerkjes te vinden. Sommige hiervan kun je bezichtigen. Door de ligging midden in de natuur zijn de kloosters en kerkjes een echte must.

matka canyon

Activiteiten in Matka Macedonia

Er zijn meerdere wandelmogelijkeden in de Matka Canyon. Let er wel op dat dit niet altijd even toegankelijk is voor kleine kinderen en dat goed schoeisel geen overbodige luxe is. In het water zijn ook meerdere mogelijkheden. Zo wordt er vaak gekajakt en gezeild. De echte waaghalzen kunnen bergbeklimmen of parasailen. Er zijn meerdere schippers die je naar de grotten in de omgeving kunnen varen.

Wanneer je in Macedonië bent, mag je dit geweldige natuurgebied eigenlijk niet missen. Er is voor ieder wat wil wils.

Reageren