Matka Canyon in Macedonië

De Matka Canyon is een prachtige kloof in Macedonië. Het is een echte must om te bezoeken wanneer je naar Macedonië gaat. Wij laten je zien wat de Matkakloof zo bijzonder maakt en waarom moet je er zeker eens heen gaan.

Onze tip: boek een excursie naar de Matka Canyon!

Als je Matka Canyon wilt bezoeken verblijf je het handigst in het nabijgelegen Skopje. Vanuit daar kun je vervolgens diverse excursies online boeken naar de Matkakloof. Wij hebben zelf deze halve dagtour gedaan waar de transfer niet bij inbegrepen zit. We kunnen je deze prachtige tour zeker aanbevelen. Heb je geen eigen vervoer dan kun je deze halve dagtour ook boeken inclusief transfer vanaf Skopje (heen en terug). Een variant die veel wordt geboekt is de combinatie van de Matkakloof met de berg Vodno die je hier kunt boeken.

matka canyon kloof

Wat is de Matka Canyon?

De Matka Canyon is een kloof gelegen in Macedonië. De kloof ligt ten westen van de hoofdstad Skopje. Je kunt er binnen 20 minuten komen van Skopje en het is één van de bekendste toeristische trekpleisters. Matka Macedonia is ruim 5000 hectare groot. Het wordt gezien als een belangrijk natuurgebied in Macedonië.

Aanbevolen excursies naar Matka Canyon

Flora en fauna

Het meest opvallende bij de Matka Canyon is de Treska rivier met aan beide kanten allerlei rotsformaties die soms wel 100 meter hoog zijn. Deze mondt uit in het Matkameer, een meer dat door de Matkadam is gecreëerd. In het gebied van de Matka Canyon vind je daarnaast minstens tien grotten die je ook nog kunt bezoeken. In één van de grotten heb je zelfs een ondergrondse bron. Er groeien in de omgeving talloze bomen en planten. Qua diersoorten kun je ook veel spotten. Vogelliefhebbers kunnen hun hart hier ophalen. En wist je dat er rond de 77 verschillende vlindersoorten in het gebied leven? Velen daarvan leven alleen in de Matka Kloof en nergens anders ter wereld. Ook zijn er meerdere vleermuissoorten die in de grotten leven.

macedonie matka canyon

Kloosters in de Matka Canyon

Ben je meer van de cultuur? Bij de Matka Canyon zijn maar liefst drie kloosters te vinden. Twee ervan dateren uit de veertiende eeuw. Hier kijk je absoluut je ogen uit. Er zijn ook enkele kerkjes te vinden. Sommige hiervan kun je bezichtigen. Door de ligging midden in de natuur zijn de kloosters en kerkjes een echte must.

matka canyon

Activiteiten in Matka Macedonia

Er zijn meerdere wandelmogelijkeden in de Matka Canyon. Let er wel op dat dit niet altijd even toegankelijk is voor kleine kinderen en dat goed schoeisel geen overbodige luxe is. In het water zijn ook meerdere mogelijkheden. Zo wordt er vaak gekajakt en gezeild. De echte waaghalzen kunnen bergbeklimmen of parasailen. Er zijn meerdere schippers die je naar de grotten in de omgeving kunnen varen.

Wanneer je in Macedonië bent, mag je dit geweldige natuurgebied eigenlijk niet missen. Er is voor ieder wat wils. We raden je aan één van de excursies naar de Matkakloof vooraf te boeken via deze website.

Reageren