Dit mag je niet missen in Kaapstad!

Een tijd in Kaapstad vergeet je natuurlijk niet snel. En om het onvergetelijk te maken moet eigenlijk deze zeven spots gaan bezoeken. Je zal gegarandeerd de mooiste uitzichten zien, de aardigste locals ontmoeten en heerlijk eten.

De Tafelberg

Deze immens grote berg valt niet te missen als in Kaapstad rond loopt. Vanaf elke hoek zie je de Tafelberg, wat altijd voor een prachtige achtergrond zorgt op je foto’s. Er zijn verschillende hike wegen hoe je de tafelberg kunt beklimmen en de een duurt langer als de ander. Het is natuurlijk spectaculairder als je de Tafelberg zelf beklimt maar als je niet veel tijd hebt in Kaapstad neem dan de kabelbaan.

Het beste tijdstip om de Tafelberg te beklimmen is met de zonsopgang, rond vijf a zes uur. Met de zon die omhoog komt krijg je mooie zie je Kaapstad onder je voeten liggen met een goud randje. Ook is het nog niet zo warm rond dit tijdstip en raak je niet al te vermoeid. Verder heb je natuurlijk nog heel de dag om andere hoogtepunten van Kaapstad te zien. Als je later op de dag naar de top van de Tafelberg gaat, zorg dan dat je genoeg water bij je hebt.

  

Bo Kaap

Als je de vrolijke, gekleurde huisjes ziet in Kaapstad dan moet dat haast wel Bo Kaap zijn. Gelegen op de heuvel, kijkend over het stadscentrum liggen de roze, blauwe, groene, oranje en gele huisjes. Het is zeker waard om deze buurt te bezoeken. Bo Kaap staat ook wel bekend om zijn moslim geloof. Om vier uur ‘s nachts hoor je de Moskee en de mensen zingen.

Wanneer je door de straten van Bo Kaap struint, kan het zijn dat locals je aanspreken. Soms nodigen de vrouwen je uit om een kijkje binnen te nemen, en koken ze de heerlijke afrikaanse gerechten voor je zoals de samosa’s. Ga eens naar binnen en laat je overweldigen door de culturen.

Kaap de Goede Hoop

Ruim een uur rijden van Kaapstad ligt Kaap de Goede Hoop. Iedereen heeft wel de bekende foto’s gezien met mensen voor het bord waarop staat; Cape of Good Hope, the most south-western point of the African continent. Ja ja, ook jij zelf moet er aan geloven, want een foto met dit bord kan je niet overslaan.

Het handigst is om in het begin van de ochtend te gaan en er een hele dag te spenderen. Huur een auto en ga op pad in het park. Tip: een goede auto huren kan bijvoorbeeld bij Drive South Africa. Kaap de Goede Hoop is namelijk deel van Table Mountain National Park. Neem je picknickmand mee en ga genieten op het strand of op Cape Point.

Schrik niet als er opeens een baviaan bovenop je auto zit, want dat kan gebeuren. Kijk wel uit want ze kunnen gevaarlijk zijn. Verder kan je hier ook struisvogels en andere dieren bewonderen.

Robbeneiland

Daar waar mensen over Nelson Mandela praten, komt Robbeneiland ook voorbij. Op dit eiland heeft Nelson Mandela 27 vastgezeten. In 1964 werd hij veroordeelt voor levenslange gevangenisstraf. Toen in 1990 de Apartheid werd afgeschaft werd hij vrijgelaten.

Een tour boeken kan online, dan kun je meteen in lezen wat de tour precies inhoudt. De ferry vertrek vanaf V&A Waterfront en brengt je daar ook weer terug. Sommige tours hebben zelfs een tour guide in de gevangenis die voormalige politieke gevangen waren op het eiland.Dit zorgt voor een unieke en realistische ervaring.

Boulders Beach

Zon, zee, strand en pinguïns. Dat moet wel Boulders Beach zijn. Op deze mooie locatie vind je een hele kolonie Afrikaanse pinguïns. Even langs gaan moet wel. Dit strand ligt in Simons Town, het is een uurtje met de trein vanuit Kaapstad. Je kan er voor kiezen om 70 Rand te betalen wat omgerekend zo’n 5 Euro is, en dan kan je naar binnen om de pinguïns van dichtbij  te zien. Een andere optie is om een gratis pad te bewandelen wat achterlangs gaat. Ook hier heb je mogelijkheden om de pinguïns van dichtbij te zien. Ook is er een strandje waar je kunt zwemmen met de pinguïns. Pas wel op, want ze kunnen gemeen zijn.  

The old Biscuit Mill

Je wordt wakker op een zaterdagochtend en je moet de dag goed starten. Ga dan eens naar the old Biscuit Mill in Woodstock. Zorg dat je er om tien uur bent en ga op onderzoek uit naar alle verschillende eettentjes. Er zijn veel verschillende culturen aanwezig. Van de poffertjes die we in Nederland hebben tot de lekkerste aziatische gerechten. Ook zijn natuurlijk de afrikaanse gerechten aanwezig. Stap uit je comfort zone en probeer eens een aantal verschillende hapjes.

Als het eten geregeld is neem dan een plekje op het gras en luister naar de live muziek of struin over het marktje met de vele souvenirs en kleding.

Constantia Valley

Ongeveer 15 kilometer van het centrum van Kaapstad verwijderd ligt de suburb Constantia Valley. Dit is niet een typische punt op de vele lijstjes van de bezienswaardigheden in Kaapstad, wat eigenlijk zonde is. Hier vind je veel wijngaarden. Locals hebben hun eigen thuis gemaakt in dit prachtige gebied. Hier worden veel picknicks gehouden en in de zomermaanden vinden hier ook een aantal leuke festivals plaats.

Maar naast wijnproeven is er ook veel te doen voor de avonturiers onder ons. In constantia bevindt zich een van de langste en hoogste ziplines van Afrika. Verder kan je hier ook gaan mountainbike of paardrijden. Wat voor activiteit je ook kiest, je zal altijd een schitterend uitzicht hebben.

Reageren