Maastricht, één van mijn persoonlijke favorieten voor een staycation

Ga je graag op relaxte citytrip of gewoon een dagje weg zet dan zeker Maastricht even op jouw lijstje. Deze prachtige stad in het Zuiden van Nederland is ideaal voor een staycation. Wij bezoeken deze stad geregeld voor een dag, soms blijven we ook overnachten. Amsterdam heeft zeker concurrentie. Wil jij weten waarom je deze stad moet bezoeken, blijf dan zeker lezen.

Dat Parijse gevoel in Maastricht

Is het de Maas, de kleine straatjes, de culinaire ontdekkingen waarom ik zo hou van Maastricht… . Ik ben er nog niet helemaal uit, maar elke keer ik hier kom heb ik het gevoel toch even op vakantie te zijn. Indien je Maastricht bezoek hou dan zeker even halt aan de Sint Servaasbrug. Deze verbindt het centrum met de wijk Wyck, en geloof me ook dit is een deel dat je wil bezoeken. Vanop de Sint Servaasbrug heb je een prachtig zicht over de Maas. Wil je nog meer cultuur opsnuiven? Trek dan naar de Sint Servaasbasiliek op het Vrijthof. Dit laatste is trouwens de plaats waar je moet zijn voor een terrasje en ook tijdens de Kerstperiode is dit the place to be! Het is er altijd heerlijk gezellig. Ook leuk om te bezoeken zijn de oude stadsmuren, de helpoort en de Dominikanenkerk.

Vrijthof Maastricht

Maastricht, de shopstad bij uitstek

Maastricht kent talrijke topadresjes, naast de gewone ketens kan je hier ook echte pareltjes vinden. De bekende winkels kan je vinden in de Grote Straat, Kleine Straat en de Maastrichter Burgstraat. Voor specialere boutiques ga je richting het Stokstaartkwartier, de Wijcker Brugstraat, de Rechtstraat en de Hoogbrugstraat. In de buurt van Wyck kan je prachtige winkels vinden met “Deense stijl”. In mijn ogen is dit echt een mustvisit.

Culinaire toppers in Maastricht

Laten we beginnen met wat zoets. Voor overheerlijke koekjes kan je terecht bij de Cookie Club op Het Bat 23. Brownies, blondies, American cookies en allerlei zoete hapjes voor een vriendelijke prijs. Daarnaast kan je voor de typische Limburgse vlaaien terecht in de Bisschopsmolen op Stenenburg 3. Deze watermolen maalt de hele dag door speltgraan. Met dit speltmeel maken ze hier dan overheerlijk brood en vlaaien. In de regio van Wijck vind je de beste Thaise en Indonesische restaurant, mijn vriend en ik houden enorm van Tabkeaw. Voor meer informatie over dit laatste kan je hier terecht. Daarnaast heb je hier ook het gezellige Café Zondag voor een drankje of een kleine lunch. Het Belgische restaurant Witloof is ook een echte aanrader, zelf ben ik hier nog nooit geweest maar je kan dit restaurant vinden in de Sint Bernardusstraat/Helstraat nummer 12. Dit restaurant serveert Belgische kost voor een aangenaam prijsje. In de Sint Pieterstraat kan je het Café Sjiek vinden. Dé hot spot, je kan hier niet reserveren dus wees er op tijd bij. Details en een menu kan je hier vinden.

Zondag is het in Maastricht altijd koopzondag, ga gezellig shoppen en iets eten vanaf 12h00. Daarnaast kan je hier op donderdag terecht voor een koopavond. De meeste winkels zijn dan open tot 21h00. Breng je een bezoekje aan Maastricht, dan zal je vast begrijpen waarom ik zo enorm hou van deze stad. Het is er gezellig, heerlijk vertoeven en de locals zijn er héél gastvrij.

Ben jij al in Maastricht geweest? Deel dan zeker jouw ervaringen hieronder.

Reageren