Luxemburg – het kleinste staatje van Europa

Rijkdom proeven in groene heuvels, dat was mijn eerste indruk toen ik mijn vakantie doorbracht in Luxemburg. Het kleinste staatje van Europa ligt tussen België, Frankrijk en Duitsland in. Luxemburg is voorzien van een grote hoeveelheid burchten, gelegen in een prachtige omgeving.

Vestigingen, kerken en oude industriële gebouwen

Ik heb mijn gehele leven al een fascinatie voor vestigingen en alles dat daar ook maar enigszins mee te maken heeft. Juist dat gaf voor mij de doorslag om mijn vakantie in Luxemburg door te brengen. Bouwwerken die op mij een onvergetelijke indruk hebben achtergelaten, zijn de kathedraal van Luxemburg en het mijnbouwmuseum Rumelange. Ze maken allemaal onderdeel uit van een stukje geschiedenis in Luxemburg.

Gevarieerd eten

Qua eten en drinken tref je in Luxemburg een mix aan van Franse en Duitse invloeden. Ik heb genoten van vullende schotels, maar dat geldt net zo goed voor mijn dagelijkse bezoek aan de banketbakker voor vers brood. Natuurlijk moet je de Éislecker Ham geprobeerd hebben, een eigen product van Luxemburg. Ik ben er zeer over te spreken!

Overnachten in Luxemburg

Wil je je nacht doorbrengen in een hotel? Kies dan voor een klein traditioneel hotel en probeer de grote hotels in de stad te ontwijken. Juist in een klein hotel in de heuvelachtige omgeving, proef je de sfeer van dit schitterende land. Vanuit je hotelkamer heb je een adembenemend uitzicht over de omgeving. Het was voor mij een heerlijke plek om wat schrijfwerk te verrichten als zzp’er.

Ik kan je een vakantie naar Luxemburg van harte aanbevelen. Of je er nu twee dagen of een volle week doorbrengt, het zal je aan niets ontbreken. Vanaf Utrecht bedraagt de afstand ongeveer 375 kilometer, dus je kunt er uitstekend met je auto naartoe rijden om zo te genieten van een heerlijke vakantie.

Reageren