Los 100 Montaditos, dé lunchtip in Madrid!

Een jaartje geleden was ik op bezoek bij mijn zus die een half jaar ging studeren in Madrid. Dé gelegenheid om deze prachtige wereldstad te verkennen en daar hoort uiteraard een bezoekje aan het door mij zo geliefde voetbalteam Los Blancos, ofwel Real Madrid, bij. In Santiago Bernabeu werd de Madrileense derby tegen het ‘Atleti’ van Diego Simeone gespeeld, één van de mooiste derby’s op de wereld. Naast het voetbal heb ik uiteraard van veel meer dingen genoten die Madrid te bieden heeft, zoals de eeuwenoude gebouwen waaronder het Koninklijke paleis ‘Palacio Real de Madrid’ en de verschillende plazas waar je van het heerlijke Spaanse leventje kunt genieten. Echter is er mij één bezienswaardigheid bijgebleven die ik jullie niet kan onthouden… Los 100 Montaditos!

100 Kleine broodjes en pullen bier!

Los Montaditos staat bekend om zijn kleine broodjes, waarvan er zeker 100 soorten te bestellen zijn. Beleg naar keuze, van broodjes belegd met calamares of zalm tot tortilla de patatas of broodjes met kipkebab. En dat allemaal voor een zeer betaalbare prijs van 1 à 2 euro per broodje!

seccion-carta_new
100montaditos-video

Een ander groot voordeel is dat je er ontzettend goedkoop een pul bier of pul tinto de verano kunt drinken. Tinto de verano is een typische Spaanse zomerdrank die is gemaakt van rode wijn gemixt met Fanta of bitter lemon. Erg verfrissend op een warme dag onder de Spaanse zon J!

montaditos bier

Bestellen en afhalen bestellingen

Bij Los Montaditos krijg je net zoals in een Tapas restaurant een bestelformulier mee waarop alle broodjes uitgeschreven staan. Je kruist simpelweg de broodjes aan die jij en jouw vrienden graag willen proberen en levert het formulier in. Vergeet niet om je naam op het formulier te zetten, want na verloop van tijd de ingevulde naam omgeroepen worden en kan de bestelling opgehaald worden. Aangezien Nederlandse namen vaak moeilijk uit te spreken voor Spanjaarden is het leuk om eens te testen met wat verschillende fantasienamen… dat werkt vooral goed voor je lachspieren na een paar drankjes!

100montaditos-bloque

Kortom, Los 100 Montaditos is hét barretje in Madrid wanneer je gezellig met z’n tweeën of met vrienden wil gaan lunchen. Je vindt in Madrid verschillende vestigingen van dit concept, dus waarschijnlijk hoef je er niet eens naar op zoek wanneer je in Madrid bent.

Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen met dit prachtige concept. Wellicht is het iets om dit eens in Nederland te introduceren!

Lees ook: De top 10 bezienswaardigheden van Madrid.

Reageren