Lissabon met de auto verkennen

Wanneer je graag een unieke reiservaring mee wilt maken, dan kun je er voor kiezen om Lissabon te verkennen met de auto. Lissabon is de hoofdstad van Portugal en telt bijna 3 miljoen inwoners. Het is de belangrijkste stad van het land. Lissabon is daarnaast een belangrijke havenstad. De stad heeft diverse bezienswaardigheden die absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken.

lissabon met de auto verkennen

Huur een geschikte en goedkope auto

Voordat je Lissabon met de auto gaat verkennen, is het natuurlijk belangrijk dat je beschikt over een huurauto. Zo kun je een auto huren bij CardelMar. Via de site van dit bedrijf kun je online een prijsvergelijking maken tussen de aanbieders van auto’s in Portugal. Een goede auto is namelijk onmisbaar wanneer je een bezoek gaat brengen aan Lissabon.

Parkeren in Lissabon

Hoewel je gemakkelijk met de auto door het centrum in Lissabon kunt rijden, is het niet eenvoudig om je auto in het centrum van Lissabon te parkeren. Mocht je daar wel voor kiezen, houd er dan rekening mee dat je ongeveer € 25,00 per 24 uur kwijt bent in een parkeergarage. Je kunt er daarom beter voor kiezen om je auto te parkeren ergens in een buitenwijk van Lissabon, in elk geval niet in het centrum. Wanneer je een accommodatie boekt, kies dan voor een appartement buiten het centrum van de stad. Het centrum is toch heel makkelijk te bereiken.

Zingende restaurants in Lissabon

Wanneer je Lissabon gaat bezoeken, dan zijn er natuurlijk altijd tips die je daarbij goed van pas kunnen komen. De Fado restaurants zijn bekende restaurants in Lissabon. Hier wordt veelal het Portugese levenslied gezongen. Lissabon kent een mooie promenade met veel cafeetjes en restaurantjes waar je uitstekend kunt eten en drinken. Het is daarom zeker aan te raden daar een bezoek aan te brengen. De jachthaventjes geven het geheel een romantische en gezellige uitstraling.

Mooie plekjes in de stad

Mooie plekjes in de stad

Castelo São Jorge geeft je een prachtig uitzicht over de stad. Op deze burchtheuvel bevindt zich tevens de oudste kern van de stad. In de winkelwijk Baixa kun je uitstekend winkelen. Hier vind je tevens diverse mooie pleinen van de stad. In Centro Cultural de Belém vind je het historische centrum van Lissabon. Architectuur en kunst staan hier volop centraal. Wil je meer ontspannen dan kun je met de auto rijden naar Costa da Caparica. Hier kun je zwemmen, surfen en uitgebreid zonnen.

Reageren